Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Макбус із куркою

Макбус із куркою
Основні страви

2.79 5

img7459

Інгредієнти

  • Курка1,5 кг
  • Рис басматі3 склянки
  • Цибуля2 шт.
  • Вода6 склянок
  • Часник2 зубчики
  • Олія½ склянки
  • Лимонний сік¼ склянки
  • Прянощі2 ст.л.
  • Куркума½ ст.л.
  • Шафран½ ст.л.
  • Сільза смаком

Опис рецепту

Замочіть промитий рис у воді на 30 хвилин. За цей час підготуйте курку, можна використовувати гомілки. Перемішайте сухі спеції з часником, лимонним соком та 2-ма ложками олії.

Рекомендується використовувати такі сухі прянощі: коріандр, кмин, кориця, кардамон, чорний перець, сушений лайм. Отриманим маринадом натріть курку та залиште маринуватися. Розігрійте глибоку пательню або сотейник, та обсмажте цибулю до золотистої скоринки. Змішайте її з залишками сухих спецій, зверху покладіть курку, обсмажте трішки та залийте водою. Поставте на невеликий вогонь на 45 хвилин. Злийте воду з рису, викладіть у сотейник та змішайте з куркою та спеціями. Тушкуйте на невеликому вогні ще протягом 30 хвилин. Страву посипте шафраном й поставте у духовку на 20 хвилин.

Макбус з куркою

Готову страву прикрасьте коріандром та подавайте до столу з салатом.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2019-12-06T17:39:42+02:002021-11-17T17:42:01+02:00
img7459