Макбус із куркою
Інгредієнти
- Курка 1,5 кг
- Рис басматі 3 склянки
- Цибуля 2 шт.
- Вода 6 склянок
- Часник 2 зубчики
- Олія ½ склянки
- Лимонний сік ¼ склянки
- Прянощі 2 ст.л.
- Куркума ½ ст.л.
- Шафран ½ ст.л.
- Сіль за смаком
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Замочіть промитий рис у воді на 30 хвилин. За цей час підготуйте курку, можна використовувати гомілки. Перемішайте сухі спеції з часником, лимонним соком та 2-ма ложками олії.
Рекомендується використовувати такі сухі прянощі: коріандр, кмин, кориця, кардамон, чорний перець, сушений лайм. Отриманим маринадом натріть курку та залиште маринуватися. Розігрійте глибоку пательню або сотейник, та обсмажте цибулю до золотистої скоринки. Змішайте її з залишками сухих спецій, зверху покладіть курку, обсмажте трішки та залийте водою. Поставте на невеликий вогонь на 45 хвилин. Злийте воду з рису, викладіть у сотейник та змішайте з куркою та спеціями. Тушкуйте на невеликому вогні ще протягом 30 хвилин. Страву посипте шафраном й поставте у духовку на 20 хвилин.
Готову страву прикрасьте коріандром та подавайте до столу з салатом.