Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Бастійя з куркою

Бастійя з куркою

3.7 5

img1396

Інгредієнти

  • Борошно500 г
  • Вода160 мл
  • Оцет1 ст.л.
  • Олія5 ст.л.
  • Сільза смаком
  • Куряче філе500 г
  • Курячий бульйон300 мл
  • Цибуля3 шт.
  • Куркума1 ч.л.
  • Кориця1 ч.л.
  • Чорний молотий перець0,5 ч.л.
  • Яйця ЯСЕНСВІТ3 шт.
  • Петрушкапучок
  • Молотий мигдаль200 г
  • Цукрова пудра3 ст.л.
  • Вершкове масло70 г

Опис рецепту

image

В оригінальному рецепті використовується тонке тісто філо, пропонуємо спробувати його самостійно приготувати.


Для тіста змішайте борошно, воду, оцет та олію, додайте сіль за смаком. Вимішайте тісто, заверніть у харчову плівку та покладіть у холодильник приблизно на годину.

Відварити куряче філе, бульйон вилийте у чистий посуд. Філе порізати на шматочки, покласти у пательню та піджарити разом з цибулею та спеціями. Додати близько 100 мл бульйону та протушити.

На сухій пательні підсмажте молотий мигдаль, викладіть у чисту чашу, додайте цукрову пудру та розтоплене вершкове масло.

Охолоджене тісто витягніть з холодильника, розділіть на декілька частин та тоненько розкачайте.

Для яєчної начинки візьміть 200 мл курячого бульйону, доведіть до кипіння, додайте рублену петрушку та збиті яйця. Постійно перемішуйте поки маса не загусне.

Візьміть форму для випічки та добре змастіть маслом, викладіть лист тіста та викладіть мигдальну начинку. Таким чином викласти 4-5 шарів (тісто+начинка), зверху викладіть курячу начинку, а на неї – яєчну начинку та розрівняйте.

Зверху викладіть залишки мигдальної начинки та закрийте декількома шарами тіста.

Випікати у духовці, розігрітій до 200 градусів, 40 хвилин. Вийняти, остудити й подавати до столу.

2019-12-09T15:14:43+02:002020-03-02T11:43:55+02:00
img1396

empty