Насі-горенг

Інгредієнти
- Рис650 г
- Куряче філе150 г
- Олія100 мл
- Солодкий соєвий соус4 ст.л.
- Часник2 зубчики
- Цибуля1 шт.
- Яйце ЯСЕНСВІТ1 шт.
- Перець чилі4 шт.
- Помідори черрі8 шт.
- Огірок1 шт.
- Лайм1 шт.
- Зелена цибулядекілька шт.
Опис рецепту
Страву готують також у західних країнах, вона сприймається як кулінарний символ Індонезії.
Насі-горенг – це традиційний спосіб приготування рису, який протягом багатьох століть служить основною зерновою культурою на більшій частині Малайського архипелагу. Достеменно не відомо, але вважається, що приклад смажити варений рис у маслі перейняли у китайців разом з традиційним посудом – вок-пательнею.
Курку замаринуйте в столовій ложці соусу близько 5 хвилин. Підсмажте на розігрітій пательні до готовності, охолодіть та наріжте кубиками.
У воці (або у сотейнику) розігрійте 1 ст.л. олії, трішки підсмажте нарізану кубиками цибулю та додайте подрібнений часник та перець чилі. Смажте близько 30 секунд, поки з’явиться приємний аромат. До суміші цибулі та часнику додайте зварений та охолоджений рис. Додайте 3 ст.л. соєвого соусу та готуйте, помішуючи поки рис не нагріється. Додайте курку, перемішайте та зніміть з вогню.
Подавати страву необхідно зі смаженим яйцем, яке викласти поверх рису. Присипте страву зеленою цибулею, викладіть дольку лайму та шматочки огірка й половинки черрі.