Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пампухи з маком

пампухи з маком
Десерти

2.89 5

img5021

Інгредієнти

  • Молоко0,5 л
  • Свіжі пресовані дріжджі40 г
  • Яйця2 шт.
  • Борошно900 г
  • Цукор150 г
  • Рослинна олія4 ст. л. + для смаження
  • Ванільний цукор1 ч. л.
  • Мак200 г

Опис рецепту

Пампухи з маком — традиційна страва української кухні. Готуються пампухи зазвичай з солодкою начинкою: ягодами, фруктами або варенням, згущеним молоком. Сьогодні ми приготуємо класичні пончики з маком. Страва досить калорійна, але дуже апетитна, тому іноді таку смакоту можна собі дозволити.

Приступаємо до приготування.

  1. Підігрійте молоко до 40 С. 
  2. У тепле молоко додайте 2 столові ложки цукру, 8 столових ложок борошна та дріжджі. Змішайте усі інгредієнти, накрийте харчовою плівкою та залишіть у теплому місці.
  3. Через пів години додайте в опару яйця, олію, 100 грамів цукру, ванільний цукор та змішайте все до однорідної консистенції.
  4. Додайте до рідкої маси просіяне борошно і вимішайте тісто. Залиште тісто на деякий час, аби приготувати начинку.
  5. Перемеліть мак, залийте водою, так, аби вода лише покрила мак і поставте на повільний вогонь. Варіть мак, поки вся зайва вода не випарується.
  6. Додайте до маку 2 столові ложки цукру.
  7. Розкотіть тісто товщиною 1 см та виріжте кружечки радіусом до 10 см.
  8. У центр кожного кружечка додайте начинку, закрийте пончик. 
  9. Готові сформовані пампухи залишіть підходити на 20 хвилин.
  10. Нагрійте велику кількість олії та обсмажте пончики до готовності, тобто до рум’яної скоринки.
  11. Подавайте, коли смаколики охолонуть, посипавши цукровою пудрою.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-05-10T14:40:29+03:002022-09-13T17:06:38+03:00
img5021