Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Пампухи з маком
Приготуйте традиційний український смаколик — пампухи з маком, за класичним рецептом.
11933
Інгредієнти
- Молоко 0,5 л
- Свіжі пресовані дріжджі 40 г
- Яйця 2 шт.
- Борошно 900 г
- Цукор 150 г
- Рослинна олія 4 ст. л. + для смаження
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Мак 200 г
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Пампухи з маком — традиційна страва української кухні. Готуються пампухи зазвичай з солодкою начинкою: ягодами, фруктами або варенням, згущеним молоком. Сьогодні ми приготуємо класичні пончики з маком. Страва досить калорійна, але дуже апетитна, тому іноді таку смакоту можна собі дозволити.
Приступаємо до приготування.
- Підігрійте молоко до 40 С.
- У тепле молоко додайте 2 столові ложки цукру, 8 столових ложок борошна та дріжджі. Змішайте усі інгредієнти, накрийте харчовою плівкою та залишіть у теплому місці.
- Через пів години додайте в опару яйця, олію, 100 грамів цукру, ванільний цукор та змішайте все до однорідної консистенції.
- Додайте до рідкої маси просіяне борошно і вимішайте тісто. Залиште тісто на деякий час, аби приготувати начинку.
- Перемеліть мак, залийте водою, так, аби вода лише покрила мак і поставте на повільний вогонь. Варіть мак, поки вся зайва вода не випарується.
- Додайте до маку 2 столові ложки цукру.
- Розкотіть тісто товщиною 1 см та виріжте кружечки радіусом до 10 см.
- У центр кожного кружечка додайте начинку, закрийте пончик.
- Готові сформовані пампухи залишіть підходити на 20 хвилин.
- Нагрійте велику кількість олії та обсмажте пончики до готовності, тобто до рум’яної скоринки.
- Подавайте, коли смаколики охолонуть, посипавши цукровою пудрою.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:
- ГОМБОВЦІ
- ПАМПУШКИ
- РЕЦЕПТ МЕДОВОЇ КОВРИЖКИ
- ТРАДИЦІЙНА УКРАЇНСЬКА ВИПІЧКА
- МЕДОВІ ШУЛИКИ З МАКОМ
- ПІСОЧНЕ ПЕЧИВО З ЦУКРОМ АМОНЯЧКИ
- ТЕРТИЙ ПИРІГ З ВАРЕННЯМ
11933