Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пампухи з маком

пампухи з маком
Десерти

2.84 5

img 11933

Інгредієнти

  • Молоко 0,5 л
  • Свіжі пресовані дріжджі 40 г
  • Яйця 2 шт.
  • Борошно 900 г
  • Цукор 150 г
  • Рослинна олія 4 ст. л. + для смаження
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Мак 200 г

Опис рецепту

Пампухи з маком — традиційна страва української кухні. Готуються пампухи зазвичай з солодкою начинкою: ягодами, фруктами або варенням, згущеним молоком. Сьогодні ми приготуємо класичні пончики з маком. Страва досить калорійна, але дуже апетитна, тому іноді таку смакоту можна собі дозволити.

Приступаємо до приготування.

  1. Підігрійте молоко до 40 С. 
  2. У тепле молоко додайте 2 столові ложки цукру, 8 столових ложок борошна та дріжджі. Змішайте усі інгредієнти, накрийте харчовою плівкою та залишіть у теплому місці.
  3. Через пів години додайте в опару яйця, олію, 100 грамів цукру, ванільний цукор та змішайте все до однорідної консистенції.
  4. Додайте до рідкої маси просіяне борошно і вимішайте тісто. Залиште тісто на деякий час, аби приготувати начинку.
  5. Перемеліть мак, залийте водою, так, аби вода лише покрила мак і поставте на повільний вогонь. Варіть мак, поки вся зайва вода не випарується.
  6. Додайте до маку 2 столові ложки цукру.
  7. Розкотіть тісто товщиною 1 см та виріжте кружечки радіусом до 10 см.
  8. У центр кожного кружечка додайте начинку, закрийте пончик. 
  9. Готові сформовані пампухи залишіть підходити на 20 хвилин.
  10. Нагрійте велику кількість олії та обсмажте пончики до готовності, тобто до рум’яної скоринки.
  11. Подавайте, коли смаколики охолонуть, посипавши цукровою пудрою.

Смачного.


Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-05-10T14:40:29+03:00 2024-07-10T11:36:10+03:00
img 11933