Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Пампушки

Пампушки – традиційна випічка в Україні, яку готують до Святої вечері. Вони символізують святих на небі.
Інгредієнти
- Борошно500 г
- Дріжджі50 г
- Молоко250 мл
- Яйця ЯСЕНСВІТ5 шт.
- Цукор50 г
- Сільдрібка
- Цукрова пудрадля прикраси
- Варення чи макдля начинки
Опис рецепту
Розведіть дріжджі в теплій воді та додайте 2 ст.л. борошна, дрібку цукру та поставте суміш в тепле місце для бродіння. Через деякий час влийте суміш у миску з рештою борошна, додайте 4 жовтки та розтерте яйце з цукром. Добре вимішайте тісто та залиште в теплому місці на годину, після чого розкачайте тісто. Видавіть склянкою кружки, в середину кожного викладіть начинку (це може бути варення чи мак) та накрийте іншою частиною тіста.
Готові пампушки покладіть на посипану борошном дощечку та залиште на 5-10 хвилин піднятися.
Для смаження візьміть глибокий сотейник чи кастрюлу, розігрійте олію та опускайте по 3-4 пампушки. Обсмажуйте з обох сторін до золотистого кольору; гарячі пампушки посипайте пудрою.