Яєчна локшина
Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Борошно 250 г
- Сіль 1 дрібка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Лапша — одна з найпопулярніших страв на планеті. Свої національні страви з локшини готують в Китаї, Японії, країнах Близького Сходу і, звісно, в Італії. Домашня яєчна лапша смакує набагато краще, ніж магазинний аналог. Страва не потребує багато продуктів і часу на приготування. Таку локшину можна використовувати в якості гарніру, для спагетті або ж для супів чи бульйонів.
На професійних кухнях для приготування локшини використовують спеціальні паста-машини, однак тонко розкачати тісто можна і вдома. Ключовим моментом у приготуванні страви є якісні продукти. Важливо вибрати якісне пшеничне борошно та хороші яйця, аби тісто не розварювалось та мало приємний жовтуватий колір.
Перейдімо до приготування.
1. Підготуйте робочу поверхню — вона має бути чистою та ідеально сухою.
2. Насипте борошно по поверхню, сформуйте гірку з ямкою посередині. Додайте яйця та сіль у заглиблення. Змішайте все обережно виделкою або руками поступово, вмішуючи борошно з країв.
3. Замісіть туге та еластичне тісто. Якщо тісто вийшло надто сухим, додайте трохи води, якщо рідким чи липне до рук — додайте борошно. Орієнтуйтесь на готову структуру тіста.
4. Покладіть тісто у миску, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30-40 хв.
5. Посипте робочу поверхню борошном.
6. Розкачайте тісто у тонкий пласт, оптимальна товщина — 3 мм.
7. Поріжте тісто ножем на тонкі смужки шириною 5-7 мм.
8. Закип’ятіть воду і щедро підсоліть.
9. Варіть локшину кілька хвилин. Вона повинна бути м’якою, але цупкою.
10. Злийте воду, додайте до локшини вершкове масло або оливкову олію, спеції чи соус на ваш смак.
Ось ще кілька секретів приготування смачної локшини:
- тісто необхідно вимішувати 5-10 хвилин, не менше (бажано руками), аби в тісті виробилась клейковина — саме вона зробить тісто достатньо еластичним для розкочування;
- щоб швидше зробити тонкі смужки пасти, можна скрутити тісто в рулон, попередньо посипавши його борошном, і розрізати гострим ножем на слайси;
- до тіста можна додати трохи сухих трав, аби лапша стала ароматною, бурякового, шпинатного або морквяного пюре, щоб отримати різнокольорову локшину.
Окрім цього, яєчну локшину можна зберігати певний час. Підсушіть її при кімнатній температурі на листі паперу чи серветці 24 години.
Смачного!