Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Деруни з кабачків

деруни з кабачка
Основні страви

3.28 5

img2744

Інгредієнти

  • Яйця2 шт.
  • Кабачок (цукіні)2 шт.
  • Борошно4 ст. л.
  • Олія1 ст. л.
  • Твердий сир100 г
  • Морква2 шт.
  • Цибуля ріпчаста1 шт.
  • Сільна ваш смак
  • Чорний мелений перецьна ваш смак
  • Часник1-2 зубчики
  • Зелень (кріп, петрушка)на ваш смак

Опис рецепту

Кабачки пахнуть літом, дачею та спекотним повітрям. Деруни з кабачка — проста та швидка закуска, яка порадує ваших домашніх як зі сковороди, так і у холодному вигляді. А головне, що цю страву легко опанує навіть кулінар-початківець.

Деруни (тарчаники, тертюхи, пляцки) — традиційна страва української кухні, у вигляді невеликих оладок з рідкого тіста з додаванням тертої начинки: картоплі, кабачків, яблук, гарбуза.

Ми підготували кілька варіантів приготування дерунів із кабачка з додаванням різноманітних інгредієнтів. Впевнені, що ви знайдете саме той рецепт, який стане популярною закускою у вашій родині.

Деруни з кабачків можна подавати як самостійну страву на сніданок, обід або вечерю зі сметаною, соусом із смаженої цибулі та грибами, або використовувати як овочеве доповнення до м'ясних страв.

Кількість та склад інгредієнтів вказано для приготування одним зі способів нижче.

СПОСІБ 1. Класичний рецепт приготування дерунів з кабачків

Найпростіший рецепт або класичний варіант приготування дерунів з кабачка.

  1. Підготуйте 2 молодих кабачки або цукіні.
  2. Помийте і за потреби очистіть кабачки від шкірки.
  3. Натріть на середній або великій тертці.
  4. Оскільки кабачок на 95% складається з води, посоліть та залиште кабачки на 10-15 хв.
  5. Відіжміть перетерту масу і заберіть зайвий сік.
  6. Додайте 2 яйця, щіпку меленого перцю.
  7. Просійте борошно і перемішайте до утворення рідкого тіста. За потреби повторно підсоліть суміш.
  8. Добре розігрійте сковороду і налийте олію.
  9. Набирайте тісто по одній столовій ложці для отримання однієї оладки. Якщо ви переживаєте за форму дерунів і прагнете досконалості, використовуйте для смаження спеціальну сковороду з готовими формами для кулінарного виробу.
  10. Смажте на маленькому або середньому вогні кілька хвилин.
  11. Обережно переверніть лопаткою ніжні деруни.
  12. Перекладайте оладки з кабачка на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.
  13. Ніжні всередині та хрумкі зовні деруни готові. Смачного.

рецепт дерунів з кабачків

Кабачок — незамінний продукт для тих, хто дотримується правильного та збалансованого харчування. Для отримання менш калорійної страви, замініть пшеничне борошно на подрібнені вівсяні пластівці або висівки. Замість смаження на олії, використовуйте рафіновану кокосову олію (не має яскраво вираженого запаху та смаку). За потреби замініть звичайну сковороду на антипригарну чи на духовку.

деруни з кабачка класичний рецепт

Кабачок це низькокалорійний овоч, з високим вмістом клітковини, завдяки цьому швидко настає відчуття ситості та знижується апетит.

СПОСІБ 2. Дієтичний рецепт без шкоди для фігури

  1. Візьміть 2 кабачки і повторіть перший етап попереднього рецепту (протерти на тертці та прибрати зайву рідину).
  2. Замініть борошно на вівсяні пластівці, які заздалегідь подрібніть у блендері до дрібної крихти (муки).
  3. Використовуйте антипригарну сковороду, додайте масло (кокосове або оливкове) за допомогою спеціального розпилювача або змастіть силіконовим пензликом для зменшення калорійності страви.
  4. Викладайте тісто на сковорідку і смажте з обох боків 2-5 хвилин до золотистого кольору.
  5. Дієтичні деруни з кабачків з вівсяними пластівцями готові. Смачного.

кабачкові деруни без борошна

Пшеничне борошно може замінити борошно гречане або рисове. Перша внесе нюанси до смаку готового виробу, а друга трохи змінить консистенцію, що ніяк не вплине на корисні та поживні властивості.

СПОСІБ 3. Деруни з кабачка без борошна в духовці

деруни з кабачка із сиром в дуовці

  1. Візьміть 2 кабачки і повторіть 1 етап попереднього рецепту (кабачок потерти на тертці та прибрати зайву рідину).
  2. Дрібно наріжте очищену цибулю.
  3. Попередньо очищену моркву натріть на тертці.
  4. Перемішайте в ємності натерту моркву, цибулю та кабачок.
  5. Додайте до овочевої маси яйце, натертий на дрібній тертці сир, сіль, мелений перець, подрібнений часник.
  6. Прогрійте духовку до 180 С.
  7. Підготуйте пергамент і покладіть на лист.
  8. Приготовлену масу виливайте на пергамент у формі оладок або котлеток.
  9. Деруни мають набути золотистої, рум’яної скоринки.

Ваша страва готова. Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-07-21T21:22:08+03:002022-08-30T19:38:10+03:00
img2744