Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Хачапурі по-імеретинськи

Хачапурі рецепт

3.02 5

img 8557

Інгредієнти

  • Борошно 500 г
  • Мацоні (або кефір) 250 мл
  • Яйце 1 шт.
  • Дріжджі 10 г
  • Сіль 1 ч.л.
  • Імеретинський сир 300 г
  • Вершкове масло 50 г

Опис рецепту

Хачапурі по-імеретинськи — це смачна страва, яка має давню історію. Її вважають однією з найбільш традиційних страв Грузії, а деякі дослідники стверджують, що це найстаріша грузинська страва.

Існує декілька версій про те, як з'явилася хачапурі. Одна з легенд пов'язує походження страви з історії про грузинського вояка, який відмовився поділитися з імператором своєю хлібною паляницею і запропонував йому замість того приготувати хачапурі. Інша легенда пов'язує хачапурі зі святом Пасхи і традицією готувати закриті пироги з сиром у цей день.

Хачапурі по-імеретинськи готуються зі смачним імеретинським сиром, який надає страві особливого смаку. Але якщо у вас немає імеретинського сиру, можна використовувати сир сулугуні, який також добре підходить для цієї страви.

Також варто зазначити, що варіації хачапурі є у різних регіонах Грузії, і вони можуть відрізнятися за складом і способом приготування. 

Найбільш відомими є також хачапурі по-мегрельськи, по-аджарські, кубдарі й гурійські хачапурі.  Однак, хачапурі по-імеретинськи залишається однією з найпопулярніших та улюблених страв в Грузії та за її межами.

Як приготувати хачапурі по-імеретинськи:

  1. Розчиніть дріжджі в теплому мацоні та додайте одне яйце Ясенсвіт. Добре перемішайте.
  2. Велику миску змішайте муку та сіль. Додайте дріжджову суміш та замішайте тісто. Якщо тісто занадто липке, додайте ще трохи муки.
  3. Покрийте миску з тістом та залиште його на 1 годину, щоб воно підійшло.
  4. Наріжте імеретинський сир на кубики.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  6. Розділіть тісто на дві рівні частини та зробіть з них круглі шматочки, завдовжки близько 30 см.
  7. Розкладіть сирну начинку на одній частині, залишаючи близько 2 см по краях. Прикрийте іншим шматком та зліпіть краї разом.
  8. Перемістіть хачапурі на противень та випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, доки тісто не стане золотистим.
  9. Під час останніх 5 хвилин приготування, розтопіть вершкове масло та змастіть його по верхній стороні хачапурі.
  10. Подавайте хачапурі гарячими та нарізані на порції.

Насолоджуйтесь цим смачним і надзвичайно популярним грузинським хачапурі, а також родзинкю цієї страви — імеритинським сиром. Також можете експериментувати з різними видами сирів, щоб знайти свій улюблений варіант. Збирайтеся разом з рідними та з друзями, готуйте неперевершені хачапурі та куштуйте власноруч приготовлені смаколики! Смачного!


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-04-19T19:34:52+03:00 2023-05-02T00:18:40+03:00
img 8557
замовити
онлайн