Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Хачапурі по-аджарські

Хачапурі по-аджарські

2.72 5

img 27448

Інгредієнти

  • Яйця 2 шт.
  • Сир адигейський або сулугуні 600 г
  • Борошно 350-400 г
  • Молоко (тепле) 250 г
  • Вода (тепла) 250 г
  • Дріжджі 6-7 г
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Олія 3 ст. л.

Опис рецепту

Історично хачапурі — це корж із сиром, в оригінальному рецепті використовувався імеретинський сир, звідси і назва страви: «хатч» (сир) та «пурі» (хліб).

Готують хачапурі з доби середньовіччя, з'явившись в західній Грузії — ця поживна і смачна страва швидко поширилася по всій країні й почали з'являтися різні рецепти, кожен регіон вносив свої традиційні смаки або змінював форму. Сьогодні можна спробувати не менше ніж 10 видів хачапурі, відвідавши Грузію.

Імеретинські, мегрельські, аджарські й гурійські хачапурі вважаються найпопулярнішими.

Пропонуємо вам рецепт хачапурі по-аджарськи. Їх ще називають «аджарські коржі», «човники з яйцем» або «хачапурі з сулугуні та яйцем». Наш рецепт з сирними бортиками. Сир підходить не тільки сулугуні, з адигейським теж виходить дуже смачно.

Готуємо інгредієнти, що входять до складу хачапурі по-аджарськи.

1. Підігрійте молоко й воду до кімнатної температури.

рецепт хачапурі по аджарськи У теплому молоці розчиніть дріжджі й додайте цукор, 2 столових ложки борошна й дайте постояти 5 хвилин. Додаємо сіль, воду, олію й порціями просіяне борошно. Додаючи борошно, орієнтуйтеся на тісто, скільки воно візьме борошна.

рецепт хачапурі по аджарськиТісто для хачапурі по-аджарські має вийти м'яким й еластичним.

тісто для хачапурі2. Відставляємо тісто «відпочити» до теплого місця на 20-30 хвилин і беремося за сир.тісто для хачапурі

3. Начинка для хачапурі по аджарські – це сир натертий на тертці.

начинка для хачапурі

4. Тепер готуємо стіл до формування хачапурі. А поки працюєте з тістом, увімкніть духовку на 190 градусів.

5. Розподіляємо тісто на 12 частин, розгортаємо їх, сформувавши коржі,  викладаємо натертий сир, поширюючи по поверхні.

начинка для хачапурі по аджарськи

На кожен коржик необхідно близько 50 г сиру.

Далі краї коржа скручуємо до центру, формуючи човник.

Заліпіть краї так, щоб сир і яйце не витекли. Обидва кінці човника мають бути гострими, пізніше дізнаєтеся чому.

Даємо постояти заготівлі 10-15 хвилин в теплому місці.

тісто для хачапурі

Змащуємо заготовку яйцем і відправляємо в розігріту духовку.

6. Як тільки хачапурі почне рум'янитись, відкриваємо духовку і вбиваємо яйце в начинку хачапурі так, щоб у яйця не було можливості стекти.

Продовжуйте запікати, закривши духовку, 5-7 хвилин.

Хачапурі по-аджарські приготовлено правильно тоді, коли білок готовий повністю, а жовток залишається сирим.

як приготувати хачапурі

7. Готовий хачапурі дістаємо з духовки і посипаємо зеленню.

Як куштувати хачапурі по-аджарські: грузини традиційно в першу чергу ламають гострі краї човника, ними перемішують начинку і після цього приступають до трапези.

Грузинське вино гармонійно доповнить вашу вечерю!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-06-02T18:14:31+03:00 2023-04-19T19:45:54+03:00
img 27448
замовити
онлайн