Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Гречаники

гречаники
Основні страви

4.75 5

img540

Інгредієнти

  • Фарш яловичий600 г
  • Гречка (крупа)150 г
  • Яйця2 шт.
  • Цибуля1 шт.
  • Борошнодля паніровки
  • Спеціїза смаком
  • Оліядля смаження
  • Зеленьза смаком

Опис рецепту

image

Гречаники — страва української національної кухні, яку готують із фаршу та вареної гречаної каші з додаванням цибулі, спецій та зелені. Гречаники можна смажити, як котлети, запікати, як мітболи, а можна і те, й інше — спочатку підсмажити, щоб тримали форму, а потім протушкувати в духовці.

Гречаники є дуже популярними за межами України. Схожа страва є у німців, поляків, французів, канадців і навіть корейців, але в іншій інтерпретації. Ми ж пропонуємо приготувати гречаники з фаршем за традиційним рецептом без випікання разом із ЯСЕНСВІТ.

  1. Ретельно промийте гречану крупу та зваріть як звичайну кашу, але без солі чи інших спецій. Вершкове масло чи олія на цьому етапі теж не знадобиться.
  2. Поки гречка остигає, дістаньте фарш з холодильника і помістіть у велику зручну миску.
  3. Додайте до м'ясного інгредієнта 2 яйця і натерту на дрібній тертці цибулю.
  4. Покладіть до основних інгредієнтів гречану кашу і добре все перемішайте. За бажанням можна додати рубаний кріп, петрушку чи кінзу.
  5. Поставте на вогонь сковороду і додайте олію. Поки пательня гріється, сформуйте руками невеликі котлетки і обваляйте їх у борошні.
  6. Обсмажте гречаники до рум'яної скоринки з кожного боку. Після готовності викладіть котлети на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Таку страву зручно взяти із собою на роботу, розігріти на обід. Але якщо ви хочете подати особливе частування, можна приготувати гречаники в соусі. Як ми вже писали на початку рецепта, необхідно спочатку обсмажити котлети, а потім протушкувати в духовці. Для другого етапу візьміть кілька ложок сметани, томатної пасти, смажену цибулю (можна додати моркву, перець, часник) і покладіть це все в посуд для духовки разом з гречаниками. Запікайте при 180° С 20 хвилин. Подавайте на стіл із будь-яким гарніром, добре підійде ніжне картопляне пюре.

гречаники

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-12-08T11:39:23+02:002021-12-08T11:39:23+02:00
img540

empty