Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пісний плов з грибами

Пісний плов

3.17 5

img 242

Інгредієнти

  • Рис 1 ск.
  • Гриби 300 г
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник (зубчики) 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Куркума 1 ч.л.
  • Олія для смаження
  • Вода 2 ск.

Опис рецепту


Рецепт приготування пісного плову 

Під час посту хочеться різноманітності та чогось особливого, навіть вишуканого, щоб поринути в нові гастрономічні смаки. Ми пропонуємо приготувати пісний плов з грибами. Змінюючи інгредієнти, ви можете кожного разу створювати новий смак. 

Додайте зелений горошок для свіжості, баклажан для насиченості, помідори для соковитості або моркву для солодкості. Експериментуйте, шукайте свій ідеальний смак!

Але найголовніше в пості - це збагачення страви ароматами. Не бійтеся використовувати запашні спеції та трави. Чому б не зазирнути за порадою до кулінарних традицій Індії? В цій країні вважають, що майстерне поєднання прянощів — це справжнє мистецтво. Куркума, кардамон, зіра та коріандр можуть не тільки збагатити страви ароматами, але й додати їм тепла і домашнього затишку.

Підготовка інгредієнтів для пісного плову:

  • Рис промити під проточною водою до прозорої води.
  • Гриби почистити і нарізати пластинками.
  • Моркву та цибулю почистити. Нарізати моркву соломкою, а цибулю - дрібними кубиками.
  • Часник очистити і залишити цілим.

Смаження овочів:

  • На глибокій сковороді або в казані розігріти олію.
  • Додати цибулю та смажити до золотистого кольору.
  • Додати моркву та смажити до м'якості.
  • Додати гриби та смажити все разом до готовності грибів.

Приготування плову:

  • До овочів і грибів додати промитий рис, ретельно перемішати.
  • Посипати рис куркумою та сіллю, перемішати.
  • Додати воду так, щоб вона покривала рис приблизно на 1-1,5 см.
  • Додати часник у плов, накрити кришкою та тушкувати на слабкому вогні до повної готовності, поки рис не забере всю воду. 

Доведення плову до готовності:

  • Коли вся вода вбереться, перевірити готовність рису. Якщо рис ще твердий, можна додати трохи води і продовжити тушкування.
  • Коли рис готовий, вимкнути вогонь і залишити плов під кришкою на 10-15 хвилин, щоб він "дійшов".

Подача:

  • Під час подачі можна прикрасити плов свіжою зеленню. 

Готуйте з любов'ю, готуйте разом з "Ясенсвіт"!


Вас також можуть зацікавити рецепти, які ідеально підходять для пісного меню: 




© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2024-03-22T15:50:19+02:00 2024-03-27T15:54:18+02:00
img 242
замовити
онлайн