Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Котлета по-київськи

котлета по-київськи
Основні страви

3.73 5

img577

Інгредієнти

  • Філе куряче4 шт.
  • Масло120 г
  • Яйця1 шт.
  • Панірувальні сухарики100 г
  • Борошно65 г
  • Олія рослинна180 г
  • Петрушка1 пучок
  • Часник2 зубчика
  • Гірчиця2 ч. л.
  • Сіль, перецьна ваш смак

Опис рецепту

Котлета по-київськи — кулінарна візитівка столиці України. Вважається, що її вперше приготували для української делегації, що повернулась із Франції у 1946 році. Подавали страву лише у фешенебельних ресторанах, проте через широку популярність вона “кочувала” і на домашні кухні.

Котлету по-київськи легко впізнати серед інших мʼясних страв за наступними ознаками:

  • цільне куряче філе, а не фарш;
  • начинка з масла;
  • дуже хрустка скоринка, яка досягається завдяки паніруванню.

Приготувати страву вдома нескладно, але важливо обрати максимально якісне мʼясо — воно має бути свіжим та соковитим, не замороженим. Також страва не підійде тим, хто дотримується низькокалорійного харчування, адже котлети смажаться у великій кількості олії.

  1. Розріжте куряче філе по периметру або “книжечкою” і розпластайте по поверхні.
  2. Відбийте мʼясо, але будьте обережними. У ньому не повинно утворитись дірок. Можна скористатись молотком або качалкою.
  3. Дістаньте вершкове масло із холодильника. У окремій посудині змішайте гірчицю, сіль, перець, подрібнену петрушку та масло. Під час цієї маніпуляції масло стане мʼяким, а отже пластичним. Сформуйте з отриманої маси чотири кльоцки та відправте у холодильник для застигання.
  4. Після 10-15 хвилин дістаньте кульки, загорніть кожну у відбите куряче філе. Заготовки вкачайте у борошно і поставте у морозилку.
  5. Доки наші котлети охолоджуються, змішаємо ретельно молоко та яйце.
  6. Дістаньте з холодильника вироби, занурте у молочну яєчну суміш, а потім ретельно покрийте сухариками. Покладіть котлети у холодильник знову на півгодини.
  7. Аби котлета “схопилась” її потрібно обсмажити. Розігрійте пательню, додайте олію і обсмажте на середньому вогні по кілька хвилин з кожної сторони.
  8. Відправте котлети на 15 хвилин у духовку. Температура випікання — 180 С. 

Готові котлети по-київськи подавайте з картопляним пюре та салатом.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-10-18T23:02:15+03:002022-11-07T12:45:52+02:00
img577