Котлета по-київськи
Інгредієнти
- Філе куряче 4 шт.
- Масло 120 г
- Яйця 1 шт.
- Панірувальні сухарики 100 г
- Борошно 65 г
- Олія рослинна 180 г
- Петрушка 1 пучок
- Часник 2 зубчика
- Гірчиця 2 ч. л.
- Сіль, перець на ваш смак
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Котлета по-київськи — кулінарна візитівка столиці України. Вважається, що її вперше приготували для української делегації, що повернулась із Франції у 1946 році. Подавали страву лише у фешенебельних ресторанах, проте через широку популярність вона “кочувала” і на домашні кухні.
Котлету по-київськи легко впізнати серед інших мʼясних страв за наступними ознаками:
- цільне куряче філе, а не фарш;
- начинка з масла;
- дуже хрустка скоринка, яка досягається завдяки паніруванню.
Приготувати страву вдома нескладно, але важливо обрати максимально якісне мʼясо — воно має бути свіжим та соковитим, не замороженим. Також страва не підійде тим, хто дотримується низькокалорійного харчування, адже котлети смажаться у великій кількості олії.
- Розріжте куряче філе по периметру або “книжечкою” і розпластайте по поверхні.
- Відбийте мʼясо, але будьте обережними. У ньому не повинно утворитись дірок. Можна скористатись молотком або качалкою.
- Дістаньте вершкове масло із холодильника. У окремій посудині змішайте гірчицю, сіль, перець, подрібнену петрушку та масло. Під час цієї маніпуляції масло стане мʼяким, а отже пластичним. Сформуйте з отриманої маси чотири кльоцки та відправте у холодильник для застигання.
- Після 10-15 хвилин дістаньте кульки, загорніть кожну у відбите куряче філе. Заготовки вкачайте у борошно і поставте у морозилку.
- Доки наші котлети охолоджуються, змішаємо ретельно молоко та яйце.
- Дістаньте з холодильника вироби, занурте у молочну яєчну суміш, а потім ретельно покрийте сухариками. Покладіть котлети у холодильник знову на півгодини.
- Аби котлета “схопилась” її потрібно обсмажити. Розігрійте пательню, додайте олію і обсмажте на середньому вогні по кілька хвилин з кожної сторони.
- Відправте котлети на 15 хвилин у духовку. Температура випікання — 180 С.
Готові котлети по-київськи подавайте з картопляним пюре та салатом.
Смачного.
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів: