Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Запіканка з броколі та куркою
Запіканка з куркою та броколі в духовці — поживний та корисний обід або вечеря для всієї родини, на приготування якої піде мінімум часу.
19448
Інгредієнти
- Омлет "Фірмовий" 150 г
- Броколі 250 г
- Куряче філе 200 г
- Томати чері 4-5 шт.
- Сир 100 г
- Спеції на ваш смак
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Олія для смаження, змащування форми
Опис рецепту
Якщо часу на приготування обіду або вечері у вас обмаль, зробіть просту запіканку з броколі, курки під ніжною заливкою з омлету "Фірмовий" від ЯСЕНСВІТ. Приступимо.
- Щоб броколі вийшли м'якими та ніжними, їх необхідно приварити. Для цього в киплячу, підсолену воду опустіть суцвіття на 2-3 хвилини. Після готовності покладіть овочі в друшляк або на паперову серветку, так вийде вся зайва вода.
- Поки холонуть броколі, приготуйте курку. Наріжте куряче філе кубиками приблизно 1х1 см і покладіть на гарячу, змащену олією сковорідку. Щоб м'ясо вийшло ніжним, за 3 хвилини до готовності додаємо столову ложку соєвого соусу, чорний мелений перець і чайну ложку цукру для карамелізації. І тільки в кінці можна покласти сіль. Перевірте м'якість курочки лопаткою і по готовності знімайте з вогню.
- Сир натріть на крупній тертці. Половину змішайте з омлетом, а іншу половину відставте в сторону, він знадобиться нам пізніше.
- Починаємо збирати запіканку. Змастіть форму олією за допомогою силіконової щіточки або руками. На дно покладіть курку і залийте сумішшю сиру та омлету. Потім розкладіть по всьому периметру форми броколі, зверху додайте томати чері.
- Відправляємо в розігріту на 180° С духовку на 25 хвилин, режим без конвекції.
- За 5 хвилин до готовності виймаємо майже готову запіканку і зверху кладемо залишок сиру. Чекаємо ще 5 хвилин і частування готово!
Запіканку з куркою та броколі дуже зручно подавати порційно, зберігати в холодильнику і розігрівати цілою у духовці на велику компанію, наприклад. Але головне, що ця страва виходить дуже корисною: курка — гарне джерело білка, броколі — джерело вітамінів групи В, С, РР, калію, кальцію і фосфору. А зробивши заливку для запіканки з омлету "Фірмовий", ви отримаєте не тільки ніжну і однорідну консистенцію, а й всі вітаміни, мікро- і макроелементи, якими багате яйце: А, D, Е, В2, В12, фолієву кислоту. Адже омлет "Фірмовий" зроблений зі свіжих і якісних яєць ЯСЕНСВІТ.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:
19448