Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

20 країн із найбільшим споживанням яєць

ТОП 20 країн за споживанням яєць
img 347

Топ-20 країн за споживанням яєць. 

Всім відомо, що яйця вважають найуніверсальнішим та найпоживнішим продуктом в світі. Без яєць неможливо уявити сніданок, салати, випічку, десерти тощо. Тож, яйця використовують у різноманітних кулінарних традиціях майже всіх країн і народностей. 

Від Азії до Європи, від Америки до Африки, яйця є невід'ємною частиною раціону мільйону людей. 

Дані щодо щорічного вживання яєць у різних країнах були зібрані від “Продовольчої сільськогосподарської організації FAO . Для детальнішого аналізу споживання яєць, ми визначили середнє споживання яєць на особу у кожній країні, розділивши щорічні показники споживання на загальне число мешканців, дані для яких надані Світовим банком. По даним на 2023 рік, країни були упорядковані за мірою збільшення річного споживання яєць. Було також визначено середнє споживання яєць на людину за рік, виходячи з припущення, що середня вага одного яйця складає 60 грамів.




Топ-20 країн за споживанням яєць на одну людину в рік з урахуванням культурних особливостей (середня кількість на 1 людину) : 

20. Пакистан.Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 71. Яйця часто використовуються у яєчних каррі та як додаток до традиційних сніданків.

19. Індія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 75. В індійській кухні яйця є основним інгредієнтом у таких стравах, як омлети, яєчне каррі та біріані. Яйця також використовуються у вегетаріанських стравах, які виступають джерелом білка.

18. Бангладеш. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 81. У країні популярні яєчні каррі та омлети, які подають із хлібом наан або роті.

17. Туреччина. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 202. Яйця є частиною сніданку менемен, а також використовуються у стравах, як-от кюфте та борек.

16. Великобританія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 211.  Яйця є стандартною частиною традиційного англійського сніданку, випічці.

15. Республіка Корея (Південна Корея). Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 250. Яйця використовуються у таких стравах, як кімбап, різноманітних супах та додають до більшості традиційних корейських страв.

14. Франція. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 253. Яйця є ключовим інгредієнтом у французькій кухні, від омлетів та кішів до суфле та майонезу.

13. Німеччина. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 257. Використовуються у випічці, традиційних яєчних стравах на сніданок та в салатах.

12. Таїланд. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 263. Яйця використовують у вуличній їжі, такій як пад-тай, а також, у супах і салатах.

11. Бразилія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 268. Яйця часто зустрічаються у бразильській кухні, особливо у вигляді фаршированих яєць та у складі традиційних страв, як-от фейжоада, байксарія.

10. Іспанія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 276. Іспанська тортилья та інші яєчні страви, фламенкін є популярними в місцевій кухні.

9. росія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 295.

8. США. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 320. Американський сніданок часто включає яєчню, омлети та яйця Бенедикт, яйця також популярні в багатьох десертах і випічці.

7. Аргентина. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 322. Використовують яйця для приготування омлетів, тортів, начинку для емпанад.

6. Колумбія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 322.  Яйця є популярним інгредієнтом в арепас та в якості начинки для різних місцевих страв.

5. Індонезія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 329. У кухні використовують як свіжі, так і копчені яйця, особливо у стравах насі горенг і мі горенг. 



4. Україна. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 348.  Кожен сніданок в українській родині не обходиться без яєць, яйця використовують у багатьох рецептах випічки, десертах та салатів.

3. Японія. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 349. Яйця використовуються в суші, рамені, традиційному омлеті тамагоякі, а також у популярних стравах як окономіякі.

2. Мексика. Середня кількість спожитих яєць на людину на рік: 397. Яйця є ключовим інгредієнтом в багатьох мексиканських стравах, включаючи уєвос ранчерос, чілакілес та традиційні сніданки.

1. Китай. Середня кількість споживаних яєць на людину на рік: 400. Яйця є основним компонентом багатьох китайських страв, включаючи яєчні булочки, омлети та яйця варені.

Дослідження топ-20 країн з найвищим споживанням яєць підкреслює глобальне значення цього продукту у харчуванні людей по всьому світу. Яйця -  не лише джерело поживних речовин, а й є невід’ємна частина культурних та кулінарних традицій багатьох народів. 

2024-02-09T16:46:50+02:00 2024-02-09T17:15:37+02:00 Топ-20 країн за споживанням яєць.  Всім відомо, що яйця вважають найуніверсальнішим та найпоживнішим продуктом в світі. Без яєць неможливо уявити сніданок, салати, випічку, десерти тощо. Тож, яйця використовують у різноманітних кулінарних традиціях майже всіх країн і народностей.  Від Азії до Європи, від Америки до Африки, яйця є невід'ємною частиною раціону
img 347
замовити
онлайн