Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Тортилья - іспанський омлет з картоплею

іспанський омлет з картоплею

2.85 5

img 19050

Інгредієнти

  • ЯЙЦЕ КУРЯЧЕ РІДКЕ «ЯСЕНСВIТ» 300 г
  • Картопля середнього розміру 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вершкове масло для смаження
  • Спеції на ваш смак

Опис рецепту

Тортилья — традиційний іспанський омлет на сніданок з начинкою із картоплі та цибулі. Не плутайте з мексиканським коржем тортилья, яку ми використовували для приготування Уевос Ранчерос. Звучать однаково, але це зовсім різні страви.

До речі, в іспанському омлеті немає молока або вершків, до яких ми звикли. Тортилья виходить пишною і ніжною завдяки крохмалистій начинці — картоплі, та ідеально збитим яйцям.

іспанський омлет з картоплею

Для іспанського омлету з картоплею рекомендуємо використовувати рідке яйце "ЯСЕНСВІТ". Для цієї страви знадобиться ретельно збите, однорідної консистенції яйце, яке вручну приготувати досить довго і клопітно, а міксером можна перестаратися і порушити структуру продукту. Тому рідке яйце ідеально підійде для нашого задання і заощадить дорогоцінний час вранці.

Також, в цьому рецепті ми трохи схитрували і взяли картоплю, яка вже була приготована напередодні. Впевнені, у вас час від часу залишається гарнір, тому це ще одна ідея, як раціонально використовувати продукти. (Візьміть на замітку, як використати вчорашні макарони і приготувати чудову макаронну запіканку).

Приступимо.

  1. Поставте сковороду розігріватися на середній вогонь зі шматочком вершкового масла.
  2. Тим часом наріжте дрібно цибулю і окремо картоплю достатньо тонкими скибочками або соломкою.
  3. Покладіть на сковороду цибулю. Доведіть до золотистості і додайте до неї картоплю та спеції на ваш смак. Перемішайте і смажте начинку разом пів хвилини.
  4. На черзі яйце. Залийте картопляно-цибулеву суміш рідким яйцем, накрийте кришкою і залиште на 3 хвилини. Якщо у вас вистачає досвіду, можна перевернути омлет один раз. Якщо ні—не хвилюйтесь, дочекайтеся, поки верхівка схопиться і вимикайте вогонь.

Подавати омлет слід рум'яною частиною вгору, тобто "догори ногами". Можна посипати зверху зеленню і подавати ситний сніданок з салатом.

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-08-06T14:35:33+03:00 2022-10-21T09:26:30+03:00
img 19050
замовити
онлайн