Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Яйце - найякісніше джерело білка

Яйце найякісніше джерело білка
img 1798

Яйце джерело якісного білка

У сучасному світі існує безліч міфів щодо споживання яєць, особливо в контексті впливу на рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань. Розповсюджене припущення, що високе споживання яєць може призвести до закупорки судин холестерином, та як наслідок - до інфарктів та інсультів. Однак, чи дійсно це так? Спробуємо детально розібратись.

  • Огляд досліджень

Медичні дослідження, які проводили у Гарвардській медичній школі протягом десятиліть https://www.health.harvard.edu/heart-health/are-eggs-risky-for-heart-health, не виявили безпосереднього зв'язку між споживанням яєць і збільшенням ризику серцево-судинних захворювань у здорових людей. Цікаво, що попри високий вміст холестерину в яйцях, вони також містять лецитин, який нейтралізує потенційно шкідливий вплив холестерину, а також холін, що сприяє його розщепленню.

  • Яєчний білок vs інші джерела білка

Яйця вважаються одним з найякісніших джерел білка, поступаючись лише грудному молоку. Вони містять усі необхідні амінокислоти в ідеальному співвідношенні, а їх біодоступність є високою. Якщо порівнювати яйця з м'ясом, молочними продуктами та рослинними джерелами білка, яйця займають перше місце за якістю та повнотою нутрієнтного складу.

  • Роль яєць у раціоні

Яйця не тільки відмінне джерело білка, а й містять важливі вітаміни (A, D, E, K1, K2, група B) та мікроелементи, зокрема омега-3 жирні кислоти, лютеїн та зеаксантин, що мають ключове значення для здоров'я очей, фосфоліпіди - важливі для будови клітинних мембран.

  • Політика та наукові дослідження

Багато досліджень, що вказують на шкоду від споживання яєць, ґрунтуються на анкетних опитуваннях, які можуть бути суб'єктивними та ненадійними через політичні та особистісні упередження. Тому важливо підходити критично до інформації, яка стосується харчування, та орієнтуватися на доказову медицину.

  • Висновок

На основі наявних досліджень можна зробити висновок, що яйця як єдине джерело білка можуть мати позитивний вплив на здоров'я, зокрема через високий вміст корисних нутрієнтів та відсутність прямого зв'язку з серцево-судинними захворюваннями. Тим не менш, важливо пам'ятати про різноманітність та баланс у харчуванні, а також індивідуальні особливості організму.

Тож, не зволікайте! Відвідайте свій найближчий продуктовий магазин або завітайте до нашого Чат-Боту Ясенсвіт(@YasensvitBot) і зробіть запас яєць! Це не тільки вигідно для вашого здоров’я, але й додасть різноманіття та смак вашим щоденним стравам.

Ви готові зробити свій раціон здоровішим і смачнішим?

Включіть яйця «Ясенсвіт» у своє меню і насолоджуйтесь їхніми корисними властивостями!

2024-02-27T15:30:17+02:00 2024-04-24T10:26:35+03:00 Яйце джерело якісного білкаУ сучасному світі існує безліч міфів щодо споживання яєць, особливо в контексті впливу на рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань. Розповсюджене припущення, що високе споживання яєць може призвести до закупорки судин холестерином, та як наслідок - до інфарктів та інсультів. Однак, чи дійсно це так? Спробуємо детально розібратись.
img 1798