Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Cалат з тунцем, картоплею, соусом айолі

салат з тунцем і соусом Айолі
Салати

4.63 5

img247

Інгредієнти

  • Консервований тунець1 банка
  • Яйця3 шт.
  • Листя мангольда100 г
  • Рукола100 г
  • Помідор2 шт.
  • Картопля3 шт.
  • Часник4 зубчика
  • Вершкове масло70 г
  • Чебрецьна ваш смак
  • Гірчица 1 ч. л.
  • Яєчний жовток2 шт.
  • Лимон½ шт.
  • Оливоква олія100 мл
  • Сіль, перецьна ваш смак

Опис рецепту

Пропонуємо приготувати салат, який гармонійно виглядатиме як на святковому столі, так і підійде для звичайної сімейної трапези.

Консервований тунець у поєднанні з картоплею конфі та соусом Айолі подарує вам феєрію смакової розкоші.

Перейдемо до покрокового приготування салату

1. Підготуйте необхідні інгредієнти, відкрийте консервований тунець, злийте зайву рідину та перекладіть у велику миску.

2. Помийте листя мангольда, шпинат, руколу і наріжте за допомогою ножа або крупно порвіть руками.

3. Візьміть два середні помідори і наріжте великими шматочками.

Для додаткового овочевого наповнення можете додати в салат нарізаний огірок і оливки.

4. Відваріть яйця вкруту, залиште на 10 хвилин у холодній воді. Далі очистіть від шкаралупи і наріжте навпіл.

У салаті можна використовувати звичайну відварену картоплю, нарізану на квадратні кубики. Але дивовижний смак салату надає саме картопля конфі. Поділимося з вами особливостями приготування картоплі на французький манер.

Картопля конфі в духовці

  1. Візьміть три картоплі, помийте та очистіть від шкірки.
  2. Наріжте круглі та плоскі смужки за допомогою слайсера для овочів, овочечистки або звичайного ножа.
  3. Очистіть 2 зубчики часнику і наріжте тонкими слайсами.
  4. Підготуйте середню керамічну форму, змастіть її вершковим маслом.
  5. Перекладіть картопляні слайси у форму для запікання, чергуючи з часником. Додайте сіль та перець на свій смак.
  6. Зверху покладіть нарізане смужками вершкове масло і посипте сухим чебрецем
  7. Поставте форму в духовку та запікайте приблизно 30 хвилин за температури 180ºС.
  8. Рекомендуємо додавати картопля конфі в теплому вигляді перед подачею салату з консервованим тунцем у власному соку.

картопля конфі в духовці

Поки картопля запікається у духовці, перейдемо до створення спеціальної салатної заправки.

Як приготувати соус Айолі

1. Візьміть спеціальну ступку для подрібнення інгредієнтів.

2. Очистіть і наріжте 2 зубчики часнику, злегка посоліть і розітріть у ступці.

3. Далі додайте 2 жовтки, 1 ч. л. гірчиці і ретельно перемішайте за допомогою пестика.

Використовуйте лише свіжі яйця ЯСЕНСВІТ. Перед додаванням жовтка ретельно промийте шкаралупу.

4. Поступово додайте натуральну оливкову олію першого віджиму і продовжуйте змішувати.

5. Видавіть приблизно 20 мл соку лимона до інших компонентів і ретельно перемішайте.

соус Айолі

Можете скористатися блендером та збити необхідні інгредієнти до отримання потрібної однорідної консистенції.

Далі повернемося до фінальної частини приготування салату:

1. Пересипте запечену картоплю конфі і перемішайте з іншими частинами салату.

2. Полийте зверху соусом айолі і злегка посипте чорним перцем.

3. Залиште трохи соусу для індивідуальної подачі та естетичного оформлення.

Дивовижний салат готовий. Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-12-27T11:27:34+02:002022-12-27T11:29:44+02:00
img247