Cалат з тунцем, картоплею, соусом айолі

Інгредієнти
- Консервований тунець 1 банка
- Яйця 3 шт.
- Листя мангольда 100 г
- Рукола 100 г
- Помідор 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- Часник 4 зубчика
- Вершкове масло 70 г
- Чебрець на ваш смак
- Гірчица 1 ч. л.
- Яєчний жовток 2 шт.
- Лимон ½ шт.
- Оливоква олія 100 мл
- Сіль, перець на ваш смак
Опис рецепту
Пропонуємо приготувати салат, який гармонійно виглядатиме як на святковому столі, так і підійде для звичайної сімейної трапези.
Консервований тунець у поєднанні з картоплею конфі та соусом Айолі подарує вам феєрію смакової розкоші.
Перейдемо до покрокового приготування салату
1. Підготуйте необхідні інгредієнти, відкрийте консервований тунець, злийте зайву рідину та перекладіть у велику миску.
2. Помийте листя мангольда, шпинат, руколу і наріжте за допомогою ножа або крупно порвіть руками.
3. Візьміть два середні помідори і наріжте великими шматочками.
Для додаткового овочевого наповнення можете додати в салат нарізаний огірок і оливки.
4. Відваріть яйця вкруту, залиште на 10 хвилин у холодній воді. Далі очистіть від шкаралупи і наріжте навпіл.
У салаті можна використовувати звичайну відварену картоплю, нарізану на квадратні кубики. Але дивовижний смак салату надає саме картопля конфі. Поділимося з вами особливостями приготування картоплі на французький манер.
Картопля конфі в духовці
- Візьміть три картоплі, помийте та очистіть від шкірки.
- Наріжте круглі та плоскі смужки за допомогою слайсера для овочів, овочечистки або звичайного ножа.
- Очистіть 2 зубчики часнику і наріжте тонкими слайсами.
- Підготуйте середню керамічну форму, змастіть її вершковим маслом.
- Перекладіть картопляні слайси у форму для запікання, чергуючи з часником. Додайте сіль та перець на свій смак.
- Зверху покладіть нарізане смужками вершкове масло і посипте сухим чебрецем
- Поставте форму в духовку та запікайте приблизно 30 хвилин за температури 180ºС.
- Рекомендуємо додавати картопля конфі в теплому вигляді перед подачею салату з консервованим тунцем у власному соку.
Поки картопля запікається у духовці, перейдемо до створення спеціальної салатної заправки.
Як приготувати соус Айолі
1. Візьміть спеціальну ступку для подрібнення інгредієнтів.
2. Очистіть і наріжте 2 зубчики часнику, злегка посоліть і розітріть у ступці.
3. Далі додайте 2 жовтки, 1 ч. л. гірчиці і ретельно перемішайте за допомогою пестика.
Використовуйте лише свіжі яйця ЯСЕНСВІТ. Перед додаванням жовтка ретельно промийте шкаралупу.
4. Поступово додайте натуральну оливкову олію першого віджиму і продовжуйте змішувати.
5. Видавіть приблизно 20 мл соку лимона до інших компонентів і ретельно перемішайте.
Можете скористатися блендером та збити необхідні інгредієнти до отримання потрібної однорідної консистенції.
Далі повернемося до фінальної частини приготування салату:
1. Пересипте запечену картоплю конфі і перемішайте з іншими частинами салату.
2. Полийте зверху соусом айолі і злегка посипте чорним перцем.
3. Залиште трохи соусу для індивідуальної подачі та естетичного оформлення.
Дивовижний салат готовий. Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка салатів:
- СВЯТКОВІ САЛАТИ
- САЛАТ З ЯЗИКОМ
- САЛАТ ЦЕЗАР З КРЕВЕТКАМИ
- САЛАТ З ЯЄЦЬ І ЗЕЛЕНОЇ ЦИБУЛІ
- ЯЙЦЯ ПАШОТ ІЗ СПАРЖОЮ Й СОУСОМ ГОЛЛАНДЕЗ
- САЛАТ З КУРКОЮ ТА АНАНАСАМИ