Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Італійський суп з яйцем пашот

італійський овочевий суп

3.8 5

img 1722

Інгредієнти

  • Морква 1 шт
  • Лук ріпчатий 1 шт
  • Перець болгарський 1 шт
  • Селера 1 шт
  • Шпинат або капуста 100 г
  • Яйця 2 шт
  • Помідор 1 шт
  • Сіль 2 ч.л.
  • Часник 2 зубчика
  • Тмин 1 дрібка
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Темний хліб 2 скибочки

Опис рецепту

Ніщо так не зігріє душу й тіло, як смачна тарілка смачного та ароматного гарячого супу. Рецепт супу з яйцем пашот, традиційна італійська страва, яку їдять уздовж узбережжя Тоскани та Лаціо. 

В інтернеті можна знайти десятки рецептів італійських супів, і ми вважаємо, що рецепт італійського супу аквакотта (Acquacotta) може потрапити до категорії ваших улюблених супів. 

Аквакотта (Acquacotta) – італійський овочевий суп, імпровізована страва, яку готували з того, що було доступно та що пропонував сезон. Слово «аквакотта» в буквальному перекладі з італійської означає «варена вода». Цей суп і сьогодні можна зварити із звичайних інгредієнтів, які є вдома: трохи підсушеного хліба, овочів та твердого сиру. А щоб зробити його ще ситнішим, додайте свіже яйце пашот. 

Перейдімо до рецепту приготування.

Покроковий рецепт приготування італійського супу

  1. Розігрійте духовку або тостер до 200°С. Викладіть кубики темного хліба на деко з невеликою кількістю оливкової олії. Готуйте, поки вони не стануть сухим на дотик і не підрум’яняться, приблизно 5 хвилин. Вимкніть вогонь, залишивши кубики в духовці.
  2. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії у великій пательні на середньому вогні. Мілко наріжте цибулю та злегка обсмажте її, часто помішуючи. Зменшіть вогонь і додайте моркву та селеру, нарізані маленькими кружочками. Пасеруйте в пательні ще пару хвилин. 
  3. Додайте дрібно нарізаний часник, 1 ч. л. подрібненого свіжого розмарину або 1/2 чайної ложки сушеного розмарину, нарізані шматочки червоного перцю. Смажте, поки часник не стане ароматним.
  4. Налийте в каструлю 2 літри холодної води та 2 чайні ложки солі та доведіть до кипіння. 
  5. Пересипте обсмажені овочі. Додайте нарізану капусту або шпинат і нарізані кубиком помідори. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10-15 хвилин. Спробуйте бульйон і за потреби додайте більше солі та червоного перцю.
  6. В окремій каструлі приготуйте яйця-пашот за нашим перевіреним рецептом. Зверніть увагу, що білки повинні бути непрозорими, а жовтки трохи твердими, але все ще м’якими. Саме яйце-пашот зробить овочевий суп ще ситнішим
  7. Перед подачею гарячої страви, за допомогою шумівки з прорізами підніміть кожне яйце-пашот та помістіть його в миску с супом. 
  8. Зверху яйце посипте пармезаном і приготовленими сухариками. Для естетичного оформлення додайте кілька листочків базиліку або петрушки.

Насолоджуйтесь смачним та ароматним італійським супом.


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-04-03T19:59:25+03:00 2023-04-03T19:59:25+03:00
img 1722
замовити
онлайн