Італійський суп з яйцем пашот
Інгредієнти
- Морква 1 шт
- Лук ріпчатий 1 шт
- Перець болгарський 1 шт
- Селера 1 шт
- Шпинат або капуста 100 г
- Яйця 2 шт
- Помідор 1 шт
- Сіль 2 ч.л.
- Часник 2 зубчика
- Тмин 1 дрібка
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Темний хліб 2 скибочки
Опис рецепту
Ніщо так не зігріє душу й тіло, як смачна тарілка смачного та ароматного гарячого супу. Рецепт супу з яйцем пашот, традиційна італійська страва, яку їдять уздовж узбережжя Тоскани та Лаціо.
В інтернеті можна знайти десятки рецептів італійських супів, і ми вважаємо, що рецепт італійського супу аквакотта (Acquacotta) може потрапити до категорії ваших улюблених супів.
Аквакотта (Acquacotta) – італійський овочевий суп, імпровізована страва, яку готували з того, що було доступно та що пропонував сезон. Слово «аквакотта» в буквальному перекладі з італійської означає «варена вода». Цей суп і сьогодні можна зварити із звичайних інгредієнтів, які є вдома: трохи підсушеного хліба, овочів та твердого сиру. А щоб зробити його ще ситнішим, додайте свіже яйце пашот.
Перейдімо до рецепту приготування.
Покроковий рецепт приготування італійського супу
- Розігрійте духовку або тостер до 200°С. Викладіть кубики темного хліба на деко з невеликою кількістю оливкової олії. Готуйте, поки вони не стануть сухим на дотик і не підрум’яняться, приблизно 5 хвилин. Вимкніть вогонь, залишивши кубики в духовці.
- Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії у великій пательні на середньому вогні. Мілко наріжте цибулю та злегка обсмажте її, часто помішуючи. Зменшіть вогонь і додайте моркву та селеру, нарізані маленькими кружочками. Пасеруйте в пательні ще пару хвилин.
- Додайте дрібно нарізаний часник, 1 ч. л. подрібненого свіжого розмарину або 1/2 чайної ложки сушеного розмарину, нарізані шматочки червоного перцю. Смажте, поки часник не стане ароматним.
- Налийте в каструлю 2 літри холодної води та 2 чайні ложки солі та доведіть до кипіння.
- Пересипте обсмажені овочі. Додайте нарізану капусту або шпинат і нарізані кубиком помідори. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10-15 хвилин. Спробуйте бульйон і за потреби додайте більше солі та червоного перцю.
- В окремій каструлі приготуйте яйця-пашот за нашим перевіреним рецептом. Зверніть увагу, що білки повинні бути непрозорими, а жовтки трохи твердими, але все ще м’якими. Саме яйце-пашот зробить овочевий суп ще ситнішим
- Перед подачею гарячої страви, за допомогою шумівки з прорізами підніміть кожне яйце-пашот та помістіть його в миску с супом.
- Зверху яйце посипте пармезаном і приготовленими сухариками. Для естетичного оформлення додайте кілька листочків базиліку або петрушки.
Насолоджуйтесь смачним та ароматним італійським супом.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка легких супів:
- ОКРОШКА НА МІНЕРАЛЬНІЙ ВОДІ ТА ЗАКВАСЦІ
- ЛИТОВСЬКИЙ ХОЛОДНИЙ БОРЩ
- ТРАДИЦІЙНИЙ ІСПАНСЬКИЙ СУП - ГАСПАЧО
- СУП З КЛЬОЦКАМИ
- СУП З КУРЯЧИМИ ФРИКАДЕЛЬКАМИ ТА ЯЙЦЕМ