Сирна паска за рецептом Дюкана
Інгредієнти
- Сир знежирений зернистий 500-600 г
- Замінник цукру, наприклад, стевія 1 ст. л, менше або більше за смаком
- Молоко сухе знежирене 1 ст. л.
- Молоко сухе знежирене 1 ст. л.
- Ванілін 0,25 ч. л.
- Молоко низької жирності до 0,5% 100 мл
- Жовтки курячі «ЯСЕНСВІТ» шт.
- Сік лимонний 1 ст. л.
Опис рецепту
Ця паска в першу чергу для тих, хто вибрав нелегкий шлях схуднення на дієті Дюкана. Ключова особливість дієти та всіх рецептів — низький вміст вуглеводів і жирів. Якщо ви правильно підберете інгредієнти, то можете включити в раціон кілька шматочків паски навіть на першій фазі «Атака» або в будь-який білковий день.
Головний секрет Пасхи за Дюканом — правильний вибір інгредієнтів. Запропонований нами рецепт — заварна сирна паска, але в кінці є кілька рекомендацій для тих, хто не хоче возитися із заварними інгредієнтами.
Для заварної суміші нам знадобиться 4 ретельно відокремлених жовтки, збитих зі 100 мл знежиреного молока. В одержаній суміші розчиняємо 1 ст. л. сухого молока. Однорідну рідку масу ставимо на повільний вогонь і «заварюємо», безперервно помішуючи до однорідної консистенції манної каші. Слідкуйте, щоб у масі не з’явились грудочки. Охолоджуємо. У деяких рецептах для даного інгредієнту рекомендують використати водяну баню. Приймайте рішення самостійно.
Тепер підготуємо сир. На цьому етапі, необхідно максимально подрібнити зернистий сир, можна відразу скористатися блендером, можна пропустити сир перед початком роботи через м'ясорубку і потім довести його до фінальної консистенції після змішування з додатковими інгредієнтами. В подрібнений сир додаємо лимонний сік, замінник цукру, ванілін. Всі інгредієнти ретельно збиваємо блендером до отримання однорідної маси.
В сирну масу додаємо заварну суміш, ретельно збиваємо блендером і викладаємо у форму для нашої паски. Але, форма нам потрібна не проста, а з отвором знизу для виходу надлишку молочної сироватки. Встеляємо ємність двома шарами чистої марлі, викладаємо отриману суміш, перевертаємо, закриваємо дно додатковими шарами марлі — тут скупитись не варто. Ставимо зверху вантаж. Увага, форму для паски вам необхідно закріпити таким чином, щоб надлишки сироватки вільно стікали в підставлену нижче ємність. Поставте конструкцію на 10-12 годин в холодильник.
Після того, як пасха набуде необхідної форми, дістаньте її, зніміть форму і можна приступати до прикрашання, але не зловживайте вибором прикрас. Візьміть дозволені дієтою ягоди Годжі, а великодні символи викладіть корицею.
Інші смачні поради:
Паску не потрібно зціджувати, якщо Ви додаєте в сирну суміш рідкий желатин, але, уважно розрахуйте норму желатину, а краще потренуйтесь завчасно, щоб не зіпсувати собі свято. Желатин розчиніть в теплому молоці, а не воді. Таку паску не варять, а відразу вбивають жовток в сирну суміш.
Можна не заварювати, а вбити жовтки в сирну масу (3 жовтки на 500 грамів сиру), а далі — за технологією зціджування. Молоко в цьому випадку — Ваш помічник. Якщо у сиру не вистачило власної рідини для однорідної маси, краще взяти знежирену сирну суміш 0,2% або знежирений йогурт. Але не зловживайте зайвою рідиною.
Якщо ви не дотримуєтесь низьковуглеводної системи харчування, але теж хочете, щоб паска вийшла дієтичною чи не виходила за рамки ПП, дотримуйтесь вищенаписаних інструкцій, та крім цього ви можете покласти в сирну суміш:
- шматочки кураги;
- в'ялену вишню;
- трошки родзинок;
- кедрові горішки;
- горіхи пекан;
- трохи фісташок або мигдалю.
Всі ці смаколики відмінно поєднуються з сиром, також ними можна прикрасити готову паску.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти до Великодня:
- Рецепт класичної паски
- Паска з морозива
- Види тіста та їх особливість
- Пасхальний кекс
- Паска Коломба
- Паска за Дюканом
- Як пофарбувати яйця чаєм каркаде