Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пасхальний кекс

пасхальний кекс

3.04 5

img4189

Інгредієнти

  • Яйця6 штук
  • Білок1 шт.
  • Борошно пшеничне300-320 г
  • Масло250 г
  • Цукор140 г
  • Цукрова пудра200 г
  • Лимонний сік½ ч. л.
  • Сухофрукти (родзинки, сушена вишня)100 г
  • Коньяк 2 ст. л.
  • Разрыхлитель для теста10 г
  • Сіль1 ч. л.
  • Кориця, кардамон, ванільний цукорпо 1 дрібці

Опис рецепту

Окрім добре нам знайомих дріжджових здобних пасок ви можете приготувати пасхальний кекс, який має ряд переваг. По-перше, кекс швидко готується, не потребує опари чи кількох замісів, швидко випікається. По-друге, м’яке бісквітне тісто довго не сохне, особливо, якщо засмачити його коньяком, тому пасочку можна передати рідним, друзям, що живуть далеко. Врешті, така паска чудово смакує і додасть різноманіття до великоднього столу.

Аби випічка вдалась, слід заздалегідь подумати про форму. Тіста, що у вас вийде з даної кількості інгредієнтів вистачить на 1 великий кекс або 3-4 маленькі паски. Сухофрукти чи цукати можна використовувати будь-які на ваш смак. 

Перейдемо до приготування.

  1. Промийте сухофрукт, залийте окропом та відставте в сторону.
  2. Змішайте яйця з цукром, сіллю до однорідності ручним віночком або міксером. 
  3. Додайте до яєчної суміші розтоплене вершкове масло. Важливо, аби масло не кипіло, не було надто гарячим, а просто стало м’яким, тобто змінило консистенцію.
  4. Просійте борошно, змішайте з розпушувачем. Об’єднайте сухі інгредієнти з рідкими.
  5. До майже готового тіста додайте коньяк, спеції, розпарені сухофрукти.
  6. Розігрійте духовку до 180 С. Додайте тісто до форми, відправте у добре розігріту духовку.
  7. Залежно від потужності духовки, кекс буде випікатись 40-50 хвилин. Перевірте готовність паски зубочисткою чи сірником, він повинен залишитись сухим.
  8. Готову паску остудіть. Один білок збийте із лимонним соком та цукровою пудрою до густої пастоподібної маси. Завдяки лимону глазур буде гладкою, блискучою та ароматною.
  9. Щедро змажте верхівку готового кексу глазур’ю, аби та розтеклась по боках і утворила симпатичну верхівку. Прикрасити кекс можна кольоровою посипкою, сухоцвітами, цукерками цукатами.

Бажаємо світлого свята Великодня!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-04-08T17:22:05+03:002022-09-22T14:29:25+03:00
img4189