Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Пасхальний кекс
Пасхальний кекс — гарна альтернатива традиційним дріжджовим паскам.
8603
Інгредієнти
- Яйця 6 штук
- Білок 1 шт.
- Борошно пшеничне 300-320 г
- Масло 250 г
- Цукор 140 г
- Цукрова пудра 200 г
- Лимонний сік ½ ч. л.
- Сухофрукти (родзинки, сушена вишня) 100 г
- Коньяк 2 ст. л.
- Разрыхлитель для теста 10 г
- Сіль 1 ч. л.
- Кориця, кардамон, ванільний цукор по 1 дрібці
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Окрім добре нам знайомих дріжджових здобних пасок ви можете приготувати пасхальний кекс, який має ряд переваг. По-перше, кекс швидко готується, не потребує опари чи кількох замісів, швидко випікається. По-друге, м’яке бісквітне тісто довго не сохне, особливо, якщо засмачити його коньяком, тому пасочку можна передати рідним, друзям, що живуть далеко. Врешті, така паска чудово смакує і додасть різноманіття до великоднього столу.
Аби випічка вдалась, слід заздалегідь подумати про форму. Тіста, що у вас вийде з даної кількості інгредієнтів вистачить на 1 великий кекс або 3-4 маленькі паски. Сухофрукти чи цукати можна використовувати будь-які на ваш смак.
Перейдемо до приготування.
- Промийте сухофрукт, залийте окропом та відставте в сторону.
- Змішайте яйця з цукром, сіллю до однорідності ручним віночком або міксером.
- Додайте до яєчної суміші розтоплене вершкове масло. Важливо, аби масло не кипіло, не було надто гарячим, а просто стало м’яким, тобто змінило консистенцію.
- Просійте борошно, змішайте з розпушувачем. Об’єднайте сухі інгредієнти з рідкими.
- До майже готового тіста додайте коньяк, спеції, розпарені сухофрукти.
- Розігрійте духовку до 180 С. Додайте тісто до форми, відправте у добре розігріту духовку.
- Залежно від потужності духовки, кекс буде випікатись 40-50 хвилин. Перевірте готовність паски зубочисткою чи сірником, він повинен залишитись сухим.
- Готову паску остудіть. Один білок збийте із лимонним соком та цукровою пудрою до густої пастоподібної маси. Завдяки лимону глазур буде гладкою, блискучою та ароматною.
- Щедро змажте верхівку готового кексу глазур’ю, аби та розтеклась по боках і утворила симпатичну верхівку. Прикрасити кекс можна кольоровою посипкою, сухоцвітами, цукерками цукатами.
Бажаємо світлого свята Великодня!
8603