Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Незрівняний великодній крафін

Паска крафін

2.47 5

img11706

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне350г
  • Дріжджи свіжі — 20 г (або сухі 7г)
  • Молоко 110 мл
  • Цукор 80 г
  • Сіль ½ ч.л.
  • Яйце1 шт.
  • Жовток яєчний2 шт.
  • Масло вершкове топлене40 г
  • Масло вершкове разм'ягчене (для смазування) 120 г
  • Кардамон свіжомелений½ ч.л.
  • Родзинки200г
  • Сухофрукти100г

Опис рецепту

image

«Крафін - це гібрид круасана і кексу. Тісто готується технологією вистоювання й випікання листкового тіста в формі для мафінів. Потім крафін заливають різними кремами, джемами, крем-патіс'єрамі або сиром і прикрашають»- так говорить Вікіпедія.

Рецепт Крафіна до нас прийшов із Америки і з часом стали модними паски крафіни, приготовані за цією технологією. Не очікуйте отримати традиційну паску, здоба буде інша, але, якщо ви хочете приготувати новинку - пробуйте великодній крафін не замислюючись. Паска з верхівкою у вигляді трояндочки з ніжного листкового тіста, підсолоджена сухофруктами, однозначно стане прикрасою пасхального столу.

Підготуйте необхідні продукти, пакувальну плівку та фольгу.

Борошно обов'язково просійте.

Дріжджі, 1 ч. л. цукру і 2 ч. л. борошна потрібно розчинити в теплому молоці, далі відставте опару в тепле місце, щоб тісто почало підійматися.

Розтопіть 40 г вершкового масла на водяній бані або на слабкому вогні. Не залишайте суміш без нагляду. Вона не має підгоріти.

Збийте яйце, два жовтки, цукор пісок і ванільний цукор до стану пишної піни.

У просіяному борошні зробіть поглиблення і влийте в нього дріжджі з молоком і яєчну суміш, додайте сіль, кардамон і перемішайте.

Додайте розтоплене вершкове масло, замісить тісто.

Тісто буде липким, але не варто додавати борошно. Вимішуйте його не менше 10-ти хвилин, до тих пір, поки воно не припине липнути до рук.

Підготуйте миску для тіста, попередньо змащену вершковим маслом і, помістивши в неї тісто, змастіть маслом ще й зверху, після чого накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле (температура вистоювання 35-40 °C) місце без протягів на годину - півтори.

Родзинки та сухофрукти залийте окропом на 5 хвилин, злийте і просушіть. Розділіть тісто на кілька частин, відповідно до ваших форм для випікання, сформуйте кульки і накрийте харчовою плівкою, щоб залишити його постояти ще 10 хвилин.


607edcff01431.jpg

Беріть по одній кульці тіста, присипавши робочу поверхню й тісто борошном, розкачайте його тонким шаром і змастіть весь пласт розм'якшеним вершковим маслом.

607edd7deb666.jpgЗверху посипте родзинками і сухофруктами. Ви також можете взяти начинку на ваш смак: горіхи, мигдальні пелюстки і т.д. Зверніть тісто з начинкою всередині в рулет, обмотайте харчовою плівкою і поставте в тепле місце.

607ede2e8add6.jpg

У вас вийде кілька рулетиків.

607ede5fa9c77.jpg

Через 10 хвилин візьміть перший рулет і розріжте його ножем уздовж (як показано на фото), намагайтеся не прорізати наскрізь.

607ede8fc9f92.jpg

Розрізаний рулетик закрутіть в трояндочку, тістом всередину, а стороною, посипаною начинкою, вгору. Якщо рулет великий - краще прорізати його наскрізь, одну частину скрутити кільцем для основи, а другу накрутити спіралькою, уклавши на основу.

607edea8ef3c4.jpg

Покладіть паску в форму, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин, щоб ще раз піднялася.

607eded60693a.jpg

Тим часом, розігрійте духовку до 200 °C, поставте форми з тістом і випікайте 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 °C. Форми накрийте зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зніміть її і продовжуйте випікати ще 15 хвилин. Повністю остудіть паски. Посипте готові паски цукровою пудрою.

607ee40dabd9d.png

Ось така Паска крафін в розломі.

607ee000bfdec.jpg

Щасливих великодніх свят!

2021-04-20T18:08:15+03:002021-05-05T16:29:55+03:00
img11706

empty