Апельсинова Паска в мультиварці
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 400 г
- Яйця 4 шт.
- Цукор 200 мл
- Масло вершкове 100 г
- Апельсиновий сік (свіжовичавлений) 3 ст. л.
- Цедра від одного апельсина
- Сухі швидкодіючі дріжджі 2 ч. л. (з верхом)
- Сіль 1/2 ч. л.
- Ванілін 1 пакетик
- Родзинки, цукати, колоті горіхи на вибір і на смак
- Білок яєчний 1 шт.
- Цукрова пудра 100 мл
- Сік лиминний кілька крапель
Опис рецепту
Ми вже зібрали кілька різних рецептів приготування Паски і Пасхального хліба на нашому сайті. Але великодні свята одні з найулюблініших, а головний герой настільки різноманітний, що ми приготували для вас ще один рецепт.
Сьогодні готуємо Паску з цитрусовим смаком та ще й в мультиварці.
Цей рецепт спеціально адаптовано, що дозволить вам з легкістю спекти смачну Паску в мультиварцы, навіть якщо ви зважилися випікати її самостійно вперше.
Особливість приготування в мультиварці в тому, що вам точно не вдасться зіпсувати випічку. Розмірений нагрів і температура не дозволять Паскі ні підгоріти, ні залишитися сирої.
Але будьте готові до того, що Паска буде великого розміру й її верхівка не буде рум'яної, не забувайте, що верх ще буде покриватися смачною глазур'ю і прикрасами.
Сподіваємося, що ми вас надихнули і переконали, тепер з добрим настроєм приступайте до таїнства випікання Паски.
Готуємо тісто:
Просійте борошно через сито, додайте в нього сухі дріжджі, сіль, ванілін. Перемішуйте ретельно і швидко.
В окремому посуді збийте яйця з цукром.
З чистого апельсина зніміть цедру
вичавіть сік з половинки апельсина, додайте апельсинову начинку в яєчну масу, ще раз збийте і з'єднайте з борошном.
Додайте вершкове масло (вже розм'якшене) і ще раз все перемішайте.
Якщо ви до цього працювали міксером, бажано віночки замінити насадкою для тіста, якщо вона є в наборі. Продовжуйте замішувати тісто руками, поки структура не стане м'якою й еластичною.
Важливо не додавати більше борошна. Якщо тісто липне до рук, змастіть їх олією.
Підготуйте миску, змащену вершковим маслом. Покладіть туди тісто, обгорніть рушником і поставте, щоб тісто піднялось в тепле місце в якому точно немає протягів або в духову шафу (температура 30-35 ° C). Тісто має підійти і збільшитися в розмірах.
Розраховуйте на те, що тісто буде підніматися години дві (досить повільно). В цей час запарьте й після підсушіть родзинки й курагу.
Коли тісто підійде, його потрібно обм'яти (вимісити ще) і додати сухофрукти і горіхи.
Другий раз тісто буде підніматися в мультиварці. Змастіть чашу вершковим маслом, покладіть тісто й закрийте кришку, встановивши режим «підігрів». Час залежить від того, на скільки швидко прогрівається ваша мультиварка, до 5-ти хвилин зазвичай достатньо, вимкніть і залиште хвилин на 30 при закритій кришці, щоб тісто піднялося вдруге.
Коли ви перевірили тісто, переконалися в тому, що воно досить піднялося, виставте режим «випікання» 50-60 хвилин при температурі 160 ° C.
Перевірте Паску дерев'яною паличкою і, якщо не залишиться слідів, акуратно дістаньте і дайте охолонути.
Готуємо глазур:
Нам потрібен один яєчний білок, попередньо охолоджений. Збиваємо його з цукровою пудрою до стійких піків і додаємо кілька крапель лимонного соку.
А далі все залежить від вас. Прикрашайте на свій смак. Покрийте Паску глазур'ю, вибравши той стиль, який подобається і прикрасьте написом, або цукатами, або посипками - можливо, ви використовуєте інші сімейні традиції.
З Великодніми святами Вас!
Вас також можуть зацікавити інші рецепти до Великодня:
- Рецепт класичної паски
- Паска з морозива
- Види тіста та їх особливість
- Пасхальний кекс
- Паска Коломба
- Шоколадна паска з родзинками
- Як пофарбувати яйця буряком