Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Апельсинова Паска в мультиварці

Апельсинова Паска в мультиварці

2.81 5

img1244

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне400 г
  • Яйця4 шт.
  • Цукор200 мл
  • Масло вершкове100 г
  • Апельсиновий сік (свіжовичавлений)3 ст. л.
  • Цедравід одного апельсина
  • Сухі швидкодіючі дріжджі 2 ч. л. (з верхом)
  • Сіль1/2 ч. л.
  • Ванілін 1 пакетик
  • Родзинки, цукати, колоті горіхина вибір і на смак
  • Білок яєчний 1 шт.
  • Цукрова пудра100 мл
  • Сік лиминний кілька крапель

Опис рецепту

image

Ми вже зібрали кілька різних рецептів приготування Паски і Пасхального хліба на нашому сайті. Але великодні свята одні з найулюблініших, а головний герой настільки різноманітний, що ми приготували для вас ще один рецепт.

Сьогодні готуємо Паску з цитрусовим смаком та ще й в мультиварці.

Цей рецепт спеціально адаптовано, що дозволить вам з легкістю спекти смачну Паску в мультиварцы, навіть якщо ви зважилися випікати її самостійно вперше.

Особливість приготування в мультиварці в тому, що вам точно не вдасться зіпсувати випічку. Розмірений нагрів і температура не дозволять Паскі ні підгоріти, ні залишитися сирої.

Але будьте готові до того, що Паска буде великого розміру й її верхівка не буде рум'яної, не забувайте, що верх ще буде покриватися смачною глазур'ю і прикрасами.

Сподіваємося, що ми вас надихнули і переконали, тепер з добрим настроєм приступайте до таїнства випікання Паски.

Готуємо тісто:

Просійте борошно через сито, додайте в нього сухі дріжджі, сіль, ванілін. Перемішуйте ретельно і швидко.

607fcfe43c6e0.jpg

В окремому посуді збийте яйця з цукром.

607fd0235db21.jpg

З чистого апельсина зніміть цедру,

607fd04baba29.jpg

вичавіть сік з половинки апельсина, додайте апельсинову начинку в яєчну масу, ще раз збийте і з'єднайте з борошном.

607fd07449920.jpg


607fd095b0bc5.jpg

Додайте вершкове масло (вже розм'якшене) і ще раз все перемішайте.

607fd0bba8feb.jpg

Якщо ви до цього працювали міксером, бажано віночки замінити насадкою для тіста, якщо вона є в наборі. Продовжуйте замішувати тісто руками, поки структура не стане м'якою й еластичною.

Важливо не додавати більше борошна. Якщо тісто липне до рук, змастіть їх олією.

Підготуйте миску, змащену вершковим маслом. Покладіть туди тісто, обгорніть рушником і поставте, щоб тісто піднялось в тепле місце в якому точно немає протягів або в духову шафу (температура 30-35 ° C). Тісто має підійти і збільшитися в розмірах.

Розраховуйте на те, що тісто буде підніматися години дві (досить повільно). В цей час запарьте й після підсушіть родзинки й курагу.

Коли тісто підійде, його потрібно обм'яти (вимісити ще) і додати сухофрукти і горіхи.

Другий раз тісто буде підніматися в мультиварці. Змастіть чашу вершковим маслом, покладіть тісто й закрийте кришку, встановивши режим «підігрів». Час залежить від того, на скільки швидко прогрівається ваша мультиварка, до 5-ти хвилин зазвичай достатньо, вимкніть і залиште хвилин на 30 при закритій кришці, щоб тісто піднялося вдруге.

Коли ви перевірили тісто, переконалися в тому, що воно досить піднялося, виставте режим «випікання» 50-60 хвилин при температурі 160 ° C.

Перевірте Паску дерев'яною паличкою і, якщо не залишиться слідів, акуратно дістаньте і дайте охолонути.

Готуємо глазур:

Нам потрібен один яєчний білок, попередньо охолоджений. Збиваємо його з цукровою пудрою до стійких піків і додаємо кілька крапель лимонного соку.

А далі все залежить від вас. Прикрашайте на свій смак. Покрийте Паску глазур'ю, вибравши той стиль, який подобається і прикрасьте написом, або цукатами, або посипками - можливо, ви використовуєте інші сімейні традиції.

607fd21965a05.jpg

607fd22d5ec66.jpg

З Великодніми святами Вас!

2021-04-20T16:48:17+03:002021-05-05T16:23:24+03:00
img1244

empty