Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Шоколадна паска з родзинками

Шоколадна паска

5 5

img573

Інгредієнти

  • Молоко0,5 л
  • Борошно2 склянки (для опари) + 1 кг
  • Яйця4 шт
  • Цукор2 склянки
  • Дріжджі50 г (свіжі) або 2 ст.л. (сухі)
  • Масло вершкове270 г
  • Шоколад молочний400 г
  • Цедраз 1 апельсина
  • Ванільза смаком
  • Родзинкиза смаком

Опис рецепту

image
  1. Ізюм заливаємо окропом і залишаємо розмокати.
  2. Трохи підігріваємо молоко (близько 35 градусів), не доводимо його до гарячого стану.
  3. Змішуємо молоко з цукром і дріжджами.
  4. Додаємо борошно (обсяг — для опари). Тісто має вийти такої консистенції, як на оладки.
  5. Залишаємо опару у теплому місці на 30-40 хвилин.
  6. Збиваємо яйця у густу піну. Додаємо цукор — і звичайний, і ванільний, збиваємо ще 5-10 хвилин.
  7. Натираємо цедру апельсина на дрібній терці.
  8. Вичавлюємо сік з апельсину.
  9. Дістаємо опару, додаємо у неї розтоплене, але не гаряче вершкове масло (обсяг — для опари).
  10. Відкидаємо родзинки на сито, додаємо у тісто.
  11. Вливаємо помаранчевий сік, висипаємо цедру.
  12. Розтоплюємо шоколад (обсяг — для крему) зі шматочком вершкового масла..
  13. Вводимо яєчну масу, перемішуємо, додаємо розтоплений шоколад.
  14. Додаємо борошно.
  15. Розтоплюємо шоколад для прикраси
  16. Залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
  17. Форми для пасок застеляємо пергаментом. Викладаємо туди тісто, заповнюючи трохи більше половини форми.
  18. Відправляємо паски в духовку, розігріту до 160-180 градусів і випікаємо 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою — якщо після протікання тіста вона виходить суха, то паска готова.
  19. Залишаємо випечені паски на 4-6 годин.
  20. Розтоплюємо шоколад (обсяг — для прикраси) з вершковим маслом і покриваємо верх пасок.
  21. Шоколадні паски готові. Смачного!
2020-04-09T12:09:47+03:002020-04-09T12:11:33+03:00
img573

empty