Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Шоколадна паска з родзинками
Шоколадна паска з родзинками і апельсиновою цедрою — це дуже смачно. Перед її ароматом просто неможливо встояти.
11397
Інгредієнти
- Молоко 0,5 л
- Борошно 2 склянки (для опари) + 1 кг
- Яйця 4 шт
- Цукор 2 склянки
- Дріжджі 50 г (свіжі) або 2 ст.л. (сухі)
- Масло вершкове 270 г
- Шоколад молочний 400 г
- Цедра з 1 апельсина
- Ваніль за смаком
- Родзинки за смаком
Опис рецепту
- Ізюм заливаємо окропом і залишаємо розмокати.
- Трохи підігріваємо молоко (близько 35 градусів), не доводимо його до гарячого стану.
- Змішуємо молоко з цукром і дріжджами.
- Додаємо борошно (обсяг — для опари). Тісто має вийти такої консистенції, як на оладки.
- Залишаємо опару у теплому місці на 30-40 хвилин.
- Збиваємо яйця у густу піну. Додаємо цукор — і звичайний, і ванільний, збиваємо ще 5-10 хвилин.
- Натираємо цедру апельсина на дрібній терці.
- Вичавлюємо сік з апельсину.
- Дістаємо опару, додаємо у неї розтоплене, але не гаряче вершкове масло (обсяг — для опари).
- Відкидаємо родзинки на сито, додаємо у тісто.
- Вливаємо помаранчевий сік, висипаємо цедру.
- Розтоплюємо шоколад (обсяг — для крему) зі шматочком вершкового масла..
- Вводимо яєчну масу, перемішуємо, додаємо розтоплений шоколад.
- Додаємо борошно.
- Розтоплюємо шоколад для прикраси
- Залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
- Форми для пасок застеляємо пергаментом. Викладаємо туди тісто, заповнюючи трохи більше половини форми.
- Відправляємо паски в духовку, розігріту до 160-180 градусів і випікаємо 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою — якщо після протікання тіста вона виходить суха, то паска готова.
- Залишаємо випечені паски на 4-6 годин.
- Розтоплюємо шоколад (обсяг — для прикраси) з вершковим маслом і покриваємо верх пасок.
- Шоколадні паски готові. Смачного!
11397