Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Рецепт італійського панеттоне
Пропонуємо рецепт ніжного італійського кексу Панеттоне. Він схожий на класичний рецепт нашої паски, але відрізняється м’якою та легкою текстурою тіста.
14023
Інгредієнти
- Борошно 300 г
- Дріжджі сухі 12 г
- Молоко 100 мл
- Вершкове масло 60 г
- Яйця 2 шт
- Цукор 100 г
- Ванільний цукор 10 г
- Родзинки за смаком
- Коньяк 2 ст.л.
- Сіль за смаком
Опис рецепту
- Замочіть родзинки у коньяці буквально на кілька хвилин.
- Відокремте 1 столову ложку цукру, а решту, разом з ванільним цукром та сіллю, перемішайте із борошном.
- Нагрійте молоко, але трохи, приблизно до 36 градусів, додайте відкладену ложку цукру, розкришіть дріжджі та змішайте. Поставте опару у тепле місце на 15-20 хвилин.
- Родзинки залийте окропом на 20 хвилин, потім сполосніть у холодній воді та залийте коньяком. За 10-15 хвилин промокніть серветкою та змастіть маслом.
- Збийте жовтки зі шматочком масла.
- Змішайте опару з яйцями, всипте борошно та зробіть м’яке тісто.
- Додайте родзинки та добре вимішайте, поки тісто не відліпатиме від рук.
- Накрийте посудину з тістом та відставте у тепле місце на 3 години.
- Змастіть форму для паски маслом та заповніть на ⅓ тістом. Підставте на півгодини у тепле місце.
- Випікайте паску близько 40 хвилин у духовці при 170 градусах.
- Смачного!
14023