Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Рецепт італійського панеттоне

Пропонуємо рецепт ніжного італійського кексу Панеттоне. Він схожий на класичний рецепт нашої паски, але відрізняється м’якою та легкою текстурою тіста.
Інгредієнти
- Борошно300 г
- Дріжджі сухі12 г
- Молоко100 мл
- Вершкове масло60 г
- Яйця2 шт
- Цукор100 г
- Ванільний цукор10 г
- Родзинкиза смаком
- Коньяк2 ст.л.
- Сільза смаком
Опис рецепту
- Замочіть родзинки у коньяці буквально на кілька хвилин.
- Відокремте 1 столову ложку цукру, а решту, разом з ванільним цукром та сіллю, перемішайте із борошном.
- Нагрійте молоко, але трохи, приблизно до 36 градусів, додайте відкладену ложку цукру, розкришіть дріжджі та змішайте. Поставте опару у тепле місце на 15-20 хвилин.
- Родзинки залийте окропом на 20 хвилин, потім сполосніть у холодній воді та залийте коньяком. За 10-15 хвилин промокніть серветкою та змастіть маслом.
- Збийте жовтки зі шматочком масла.
- Змішайте опару з яйцями, всипте борошно та зробіть м’яке тісто.
- Додайте родзинки та добре вимішайте, поки тісто не відліпатиме від рук.
- Накрийте посудину з тістом та відставте у тепле місце на 3 години.
- Змастіть форму для паски маслом та заповніть на ⅓ тістом. Підставте на півгодини у тепле місце.
- Випікайте паску близько 40 хвилин у духовці при 170 градусах.
- Смачного!
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ
Іспанські пасхальні булочки
Не задано Великодні рецепти

Мазурек - польська паска
Не задано Великодні рецепти