Рецепт класичної паски

Інгредієнти
- Борошно1 кг
- Молоко500 мл
- Дріжджісухі - 11 г, або свіжі - 60 г
- Яйця5 шт
- Цукор300 г
- Вершкове масло300 г
- Родзинки150-200 г
- Лимонна цедраз 1 лимона
- Цукрова пудра5 ст.л.
- Сіль1/3 ч.л.
- Лимонний сік1 ст.л.
Опис рецепту
Спочатку пропустіть борошно через сито та додайте до нього дріжджі.
Розтопіть масло та перемішайте його у заздалегідь підігрітому молоці.
Покладіть у молоко з маслом цукор (всі 280-300 г) та остудіть суміш до 30°С, потім залийте у борошно.
Замісіть тісто до однорідної консистенції, щоб воно не прилипало до рук (приблизно 15 хвилин).
Накрийте тісто та поставте у тепле місце.
Вимиті родзинки обваляйте у борошні і рівномірно розподіліть у тісті.
Візьміть яйця, відділіть жовтки від білків, один жовток залиште окремо, щоб змастити ним тісто.
Приблизно за 70-90 хвилин, коли тісто збільшиться вдвічі, введіть у нього жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. л. цукру.
Збийте білки у піну, в кінці додайте сіль. Додайте суміш до тіста невеликими порціями, ретельно перемішуючи. Ні в якому разі не додавайте борошно, навіть якщо тісто виглядає рідким.
Додайте родзинки і цедру, знову перемішайте та залиште доходити. Тісто повинне збільшитися у 2,5 рази, а після натискання повільно повертати форму.
Форми для випікання змастіть маслом та застеліть пергаментом. Знову помніть тісто, розділіть на кульки, розміром ⅓ від форми для випікання кожна, викладіть та накрийте. Дайте так постояти 15 хвилин.
Коли тісто займатиме вже ¾ форми, змастіть його жовтком та поставте випікатися на 40-50 хвилин у заздалегіть розігріту до 180 градусів духовку. Готовність можна перевірити, проткнувши дерев’яною паличкою. Якщо паличка суха — паски готові.
Для глазурі цукрову пудру розведіть з лимонним соком.
Білок збийте в густу піну, в кінці поступово додавайте лимонно-цукрову суміш. Якщо глазур вийшла рідка, додайте ще трішки цукрової пудри.
Змастіть паски глазур'ю та залиште вистигати.
Смачної паски!
empty
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ
