Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Рецепт класичної паски
Ділимось з вами класичним рецептом запашної паски, яка точно вдасться!
38525
Інгредієнти
- Борошно 1 кг
- Молоко 500 мл
- Дріжджі сухі - 11 г, або свіжі - 60 г
- Яйця 5 шт
- Цукор 300 г
- Вершкове масло 300 г
- Родзинки 150-200 г
- Лимонна цедра з 1 лимона
- Цукрова пудра 5 ст.л.
- Сіль 1/3 ч.л.
- Лимонний сік 1 ст.л.
Опис рецепту
Поділимось з вами покроковим рецептом приготування класичної Паски яка точно вдасться!
- Спочатку пропустіть муку через сито і додайте до нього дріжджі.
- Розтопіть масло та перемішайте його у заздалегідь підігрітому молоці.
- Покладіть у молоко з маслом цукор (всі 280-300 г) та остудіть суміш до 30°С, потім залийте у борошно.
- Замісіть тісто до однорідної консистенції, щоб воно не прилипало до рук (приблизно 15 хвилин).
- Накрийте тісто та поставте у тепле місце.
- Вимиті родзинки обваляйте у борошні і рівномірно розподіліть у тісті.
- Візьміть яйця, відділіть жовтки від білків, один жовток залиште окремо, щоб змастити ним тісто.
- Приблизно за 70-90 хвилин, коли тісто збільшиться вдвічі, введіть у нього жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. л. цукру.
- Збийте білки у піну, в кінці додайте сіль. Додайте суміш до тіста невеликими порціями, ретельно перемішуючи. Ні в якому разі не додавайте борошно, навіть якщо тісто виглядає рідким.
- Додайте родзинки і цедру, знову перемішайте та залиште доходити. Тісто повинне збільшитися у 2,5 рази, а після натискання повільно повертати форму.
- Форми для випікання змастіть маслом та застеліть пергаментом. Знову помніть тісто, розділіть на кульки, розміром ⅓ від форми для випікання кожна, викладіть та накрийте. Дайте так постояти 15 хвилин.
- Коли тісто займатиме вже ¾ форми, змастіть його жовтком та поставте випікатися на 40-50 хвилин у заздалегіть розігріту до 180 градусів духовку. Готовність можна перевірити, проткнувши дерев’яною паличкою. Якщо паличка суха — паски готові.
- Для глазурі цукрову пудру розведіть з лимонним соком.
- Білок збийте в густу піну, в кінці поступово додавайте лимонно-цукрову суміш. Якщо глазур вийшла рідка, додайте ще трішки цукрової пудри.
- Змастіть паски глазур'ю та залиште вистигати.
Друзі, пропонуємо урізноманітнити свій пасхальний кошик та спробувати приготувати Паску за новими рецептами від ЯСЕНСВІТ:
- Паски за рецептом Дюкана: з сиром або пластівцями. Не містять цукру, борошна, масла та підійдуть тим, хто слідкує за фігурою навіть у святкові дні.
- Сирна паска без випікання. Вона готується легко і швидко, і не містить борошна.
- Апельсинова паска в мультиварці, що дозволить вам з легкістю спекти смачну Паску, навіть якщо ви зважилися випікати її самостійно вперше.
- Паска з морозива, незвичайний рецепт з горішками, медом та цукатами.
- Шоколадна паста з родзинками, апельсиновою цедрою.
- Пасхальний кекс, без використання дріжджів, який швидко готується.
- Традиційна паска, яка виходить у новачків.
Смачної паски!
38525