Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Рецепт класичної паски

Рецепт класичної паски

3.1 5

img1004

Інгредієнти

  • Борошно1 кг
  • Молоко500 мл
  • Дріжджісухі - 11 г, або свіжі - 60 г
  • Яйця5 шт
  • Цукор300 г
  • Вершкове масло300 г
  • Родзинки150-200 г
  • Лимонна цедраз 1 лимона
  • Цукрова пудра5 ст.л.
  • Сіль1/3 ч.л.
  • Лимонний сік1 ст.л.

Опис рецепту

image

Спочатку пропустіть борошно через сито та додайте до нього дріжджі.

Розтопіть масло та перемішайте його у заздалегідь підігрітому молоці.

Покладіть у молоко з маслом цукор (всі 280-300 г) та остудіть суміш до 30°С, потім залийте у борошно.

Замісіть тісто до однорідної консистенції, щоб воно не прилипало до рук (приблизно 15 хвилин).

Накрийте тісто та поставте у тепле місце.

Вимиті родзинки обваляйте у борошні і рівномірно розподіліть у тісті.

Візьміть яйця, відділіть жовтки від білків, один жовток залиште окремо, щоб змастити ним тісто.

Приблизно за 70-90 хвилин, коли тісто збільшиться вдвічі, введіть у нього жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. л. цукру.

Збийте білки у піну, в кінці додайте сіль. Додайте суміш до тіста невеликими порціями, ретельно перемішуючи. Ні в якому разі не додавайте борошно, навіть якщо тісто виглядає рідким.

Додайте родзинки і цедру, знову перемішайте та залиште доходити. Тісто повинне збільшитися у 2,5 рази, а після натискання повільно повертати форму.

Форми для випікання змастіть маслом та застеліть пергаментом. Знову помніть тісто, розділіть на кульки, розміром ⅓ від форми для випікання кожна, викладіть та накрийте. Дайте так постояти 15 хвилин.

Коли тісто займатиме вже ¾ форми, змастіть його жовтком та поставте випікатися на 40-50 хвилин у заздалегіть розігріту до 180 градусів духовку. Готовність можна перевірити, проткнувши дерев’яною паличкою. Якщо паличка суха — паски готові.

Для глазурі цукрову пудру розведіть з лимонним соком.

Білок збийте в густу піну, в кінці поступово додавайте лимонно-цукрову суміш. Якщо глазур вийшла рідка, додайте ще трішки цукрової пудри.

Змастіть паски глазур'ю та залиште вистигати.

Смачної паски!

2020-04-03T11:49:32+03:002020-05-14T12:01:13+03:00
img1004

empty