Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Сирна паска
Представляємо рецепт особливої сирної паски — її не потрібно випікати! Вона готується легко і швидко, і не містить борошна. Надзвичайно ароматна та смачна.
8203
Інгредієнти
- Сир домашній (9% жиру) 1 кг
- Цукор 1 стакан
- Масло вершкове 100 г
- Яєчні жовтки 4 шт
- Сметана (20% жиру) 100 г
- Вершки (20% жиру) 100 мл
- Мед 3 ст.л.
- Цедра з 1 лимона
- Ванільний цукор 1,5 ст.л.
- Курага 150 г
- Коньяк 2 ст.л.
Опис рецепту
Коли хочеться чогось легкого і менш калорійного, ніж традиційна випічка, згадайте про смачні вироби з сиру. У такому варіанті може бути і паска. Ось як робиться сирна паска без випікання:
- Цедру лимона (знімайте тільки жовтий шар!) наріжте на маленькі смужки.
- Вимиту курагу залиште настоятись в коньяці на 5-10 хвилин, потім наріжте маленькими шматочками.
- Додайте курагу і цедру до перетертого через сито сиру та перемішайте.
- Візьміть 2 жовтки, мед, вершки, ванільний цукор, додайте до сиру з курагою і цедрою та проваріть на водяній бані приблизно 4 хвилини.
- В іншій мисці розітріть решту жовтків з цукром, додайте розтоплене масло і сметану. Декілька хвилин збивайте.
- З’єднайте сирну і яєчну маси.
- Зволожте марлю водою та покладіть отриману масу в форму.
- Загорніть її марлю, а наверх поставте якийсь важіль (наприклад, банку з водою), щоб стекла сироватка.
- Поставте у холодне місце на 24 години.
- Перекладіть на тарілку та подавайте. Смачного!
8203