Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Сирна паска

Сирна паска

2.77 5

img 8203

Інгредієнти

  • Сир домашній (9% жиру) 1 кг
  • Цукор 1 стакан
  • Масло вершкове 100 г
  • Яєчні жовтки 4 шт
  • Сметана (20% жиру) 100 г
  • Вершки (20% жиру) 100 мл
  • Мед 3 ст.л.
  • Цедра з 1 лимона
  • Ванільний цукор 1,5 ст.л.
  • Курага 150 г
  • Коньяк 2 ст.л.

Опис рецепту

Коли хочеться чогось легкого і менш калорійного, ніж традиційна випічка, згадайте про смачні вироби з сиру. У такому варіанті може бути і паска. Ось як робиться сирна паска без випікання:

  • Цедру лимона (знімайте тільки жовтий шар!) наріжте на маленькі смужки.
  • Вимиту курагу залиште настоятись в коньяці на 5-10 хвилин, потім наріжте маленькими шматочками.
  • Додайте курагу і цедру до перетертого через сито сиру та перемішайте.
  • Візьміть 2 жовтки, мед, вершки, ванільний цукор, додайте до сиру з курагою і цедрою та проваріть на водяній бані приблизно 4 хвилини.
  • В іншій мисці розітріть решту жовтків з цукром, додайте розтоплене масло і сметану. Декілька хвилин збивайте.
  • З’єднайте сирну і яєчну маси.
  • Зволожте марлю водою та покладіть отриману масу в форму.
  • Загорніть її марлю, а наверх поставте якийсь важіль (наприклад, банку з водою), щоб стекла сироватка.
  • Поставте у холодне місце на 24 години.
  • Перекладіть на тарілку та подавайте. Смачного!
© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-04-05T13:20:46+03:00 2020-11-05T12:00:08+02:00
img 8203