Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Грецький пасхальний хліб цурекі
Приготуймо разом традиційний грецький пасхальний хліб.
4021
Інгредієнти
- Борошно 200 г
- Молоко 100 мл
- Вершкове масло 40 г
- Яйця 6 шт. (1 для тіста і 5 для прикраси)
- Жовток 1 шт.
- Сухі дріжджі 7 г
- Цукор 2-3 ст. л.
- Мигдалеві пластівці на ваш смак
- Кунжут для прикрашання
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Цурекі — традиційна грецька паска, яка вже багато років прикрашає великодні столи на Балканах. Згідно з традиціями цурекі нарізають на шматочки і пригощають кожного члена сім’ї, аби всі були здоровими та діждались наступної Пасхи. Цурекі дещо нагадує нашу паску, але здоби у ній набагато менше; скоріше це щось середнє між класичною українською паскою та хлібом.
Приготуймо цурекі разом за старовинним, але швидким рецептом.
- Підігрійте молоко до 35-40 С. Додайте у молоко сухі дріжджі, цукор та трохи борошна (2-3 ст. л.). Залиште у теплому та тихом місці на 15 хвилин.
- Підігрійте масло, аби воно стало рідким, але не киплячим.
- У дріжджову суміш додайте решту борошна, масло, яйце та мигдалеві пластівці. Замішайте тісто руками. За потреби додайте ще трохи борошна, аби маса не липла до рук. Залишіть готове тісто на 3-4 години підходити у теплому місці.
- Як тільки пройшов зазначений час, розділіть тісто на дві частини і зробіть дві довгуваті “ковбаски”. Переплетіть шари тіста між собою аби утворилась косичка.
- Розігрійте духовку до 180 С. Готову паску покладіть на змащене олією деко, накрийте рушником і залишіть ще на 15 хвилин.
- Зніміть рушник, змастіть паску жовтком, посипте кунжутом та відправте на 40-45 хвилин у духовку.
- Після того, як готовий хліб охолоне, покладіть у виямки косичок фарбовані яйця.
Смачного великодня.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти до Великодня:
- Рецепт класичної паски
- Рецепт італьйського панеттоне
- Паска з морозива
- Сирна паска за рецептом Дюкана
- Види тіста та їх особливість
- Фарбування яєць натуральними продуктами
4021