Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Інгредієнти

  • Борошно 140 г
  • Крохмаль 60 г
  • Жовток 1 шт.
  • Пудра цукрова 40 г
  • Масло 110 г
  • Сматана 1 ст. л.
  • Цукор* 200 г
  • Мед* 2 ст. л.
  • Сіль* 1 дрібка
  • Вершки* 2 ст. л.
  • Масло* 220 г
  • Мигдалеві пластівці 100 г

Опис рецепту

Якщо цьогоріч у пасхальний період ви опинились за кордоном, особливо у Європі, рекомендуємо побільше дізнатись про місцеві традиції святкування Великодня. 

Оскільки наразі багато українців перебуває у сусідній Польщі, ми вирішили поділитись з вами рецептом традиційної польської паски — мазурека, аби ви дізнались більше про культуру суспільсва, у якому опинились. Нагадуємо, що у 2023 році у Польщі святкують Великдень 9-го квітня. 

Польська паска — пиріг із пісочного тіста, який прикрашають горіхами, цукатами, згущеним молоком, карамеллю. Звісно, у кожної польської хазяйки є власні секрети приготування та прикрашання мазурека, тому можна зустріти паску і квадратної форми, і круглу, з багатьма прикрасами або ж досить стриману. Часто прикраси на мазуреку нагадують весняні гілочки з вербою, квіти. 

Далі пропонуємо приготувати польську паску разом за простим, але дуже смачним рецептом.

  1. Для початку приготуймо тісто. У глибокій та зручній посудині змішайте руками всі зазначені для нього інгредієнти. Масло слід порізати на кубики та додавати в тісто виключно холодним.
  2. Після замішування тіста розкотіть його або вкладіть пальцями у потрібну форму, зробивши бортики (вони потрібні аби було місце для майбутньої начинки).
  3. Відправте підготовлену форму з тістом на одну годину до холодильника.
  4. Після охолодження дістаньте форму, покладіть на тісто зверху пергаментний папір, насипте сухий горох або спеціальні кульки. Це слід зробити, аби поверхня пирога залишилась рівною.
  5. Розігрійте духовку до 190 С. Відправте основу для мазурека на 30 хвилин до духовки з “обтяжувачем”, далі зніміть пергамент і печіть корж ще 10 хвилин.
  6. Готову основу дістаньте з духовки, охолодіть. Тим часом приготуємо солодку карамель. Усі інгредієнти для неї позначені “*”.
  7. У каструлі з товстим дном змішайте цукор і мед, на повільному вогні доведіть до золотистого кольору. Додайте решту інгредієнтів, інтенсивно мішайте, доведіть до кипіння, зніміть з вогню та залиште на 5 хвилин.
  8. Залийте карамеллю основу для пирога, притрусіть мигдальними пластівцями. Зачекайте, поки маса охолоне та застигне.

Готовий пиріг подавайте до столу разом з чаєм.

Смачного та з Великоднем!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-04-12T09:46:59+03:00 2023-03-10T13:41:50+02:00
img 7890
замовити
онлайн