Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Рецепт класичної паски

Рецепт класичної паски

2.8 5

img43352

Інгредієнти

  • Борошно1 кг
  • Молоко500 мл
  • Дріжджісухі - 11 г, або свіжі - 60 г
  • Яйця5 шт
  • Цукор300 г
  • Вершкове масло300 г
  • Родзинки150-200 г
  • Лимонна цедраз 1 лимона
  • Цукрова пудра5 ст.л.
  • Сіль1/3 ч.л.
  • Лимонний сік1 ст.л.

Опис рецепту

Поділимось з вами покроковим рецептом приготування класичної Паски яка точно вдасться!

  1. Спочатку пропустіть муку через сито і додайте до нього дріжджі.
  2. Розтопіть масло та перемішайте його у заздалегідь підігрітому молоці.
  3. Покладіть у молоко з маслом цукор (всі 280-300 г) та остудіть суміш до 30°С, потім залийте у борошно.
  4. Замісіть тісто до однорідної консистенції, щоб воно не прилипало до рук (приблизно 15 хвилин).
  5. Накрийте тісто та поставте у тепле місце.
  6. Вимиті родзинки обваляйте у борошні і рівномірно розподіліть у тісті.
  7. Візьміть яйця, відділіть жовтки від білків, один жовток залиште окремо, щоб змастити ним тісто.
  8. Приблизно за 70-90 хвилин, коли тісто збільшиться вдвічі, введіть у нього жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. л. цукру.
  9. Збийте білки у піну, в кінці додайте сіль. Додайте суміш до тіста невеликими порціями, ретельно перемішуючи. Ні в якому разі не додавайте борошно, навіть якщо тісто виглядає рідким.
  10. Додайте родзинки і цедру, знову перемішайте та залиште доходити. Тісто повинне збільшитися у 2,5 рази, а після натискання повільно повертати форму.
  11. Форми для випікання змастіть маслом та застеліть пергаментом. Знову помніть тісто, розділіть на кульки, розміром ⅓ від форми для випікання кожна, викладіть та накрийте. Дайте так постояти 15 хвилин.
  12. Коли тісто займатиме вже ¾ форми, змастіть його жовтком та поставте випікатися на 40-50 хвилин у заздалегіть розігріту до 180 градусів духовку. Готовність можна перевірити, проткнувши дерев’яною паличкою. Якщо паличка суха — паски готові.
  13. Для глазурі цукрову пудру розведіть з лимонним соком.
  14. Білок збийте в густу піну, в кінці поступово додавайте лимонно-цукрову суміш. Якщо глазур вийшла рідка, додайте ще трішки цукрової пудри.
  15. Змастіть паски глазур'ю та залиште вистигати.

Друзі, пропонуємо урізноманітнити свій пасхальний кошик та спробувати приготувати Паску за новими рецептами від ЯСЕНСВІТ:

Смачної паски!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-04-03T11:49:32+03:002024-04-25T16:26:39+03:00
img43352

замовити
онлайн

зв’язатися
з нами