Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Шакшука - яєчня по-єврейськи

Шакшука турецька

2.71 5

img 29643

Інгредієнти

  • Яйця ЯСЕНСВІТ 3 шт.
  • Томати 4 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Цибуля ¼ шт.
  • Болгарський перець ½ шт.
  • Томатна паста 2 ст.л.
  • Цукіні ½ шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Вершки 15 г
  • Сіль та перець за смаком

Опис рецепту

Шакшука — традиційна єврейська яєчня з томатами та перцем

Шакшука — це класична страва близькосхідної кухні, ароматна яєчня в томатному соусі з овочами, часником і перцем.
Її готують на сковороді просто, швидко й смачно — ідеальний варіант для поживного сніданку з яйцями Ясенсвіт.

Як приготувати шакшуку:

  1. Поріжте дрібно часник та цибулю.
  2. Розігрійте оливкову олію у глибокій пательні, додайте цибулю та пасеруйте до напівготовності, додайте часник, залиште ще на 1-2 хвилини. Слідкуйте, аби часник підрум'янився, але не підгорів.
  3. Додайте нарізаний болгарський перець й готуйте ще протягом 5-7 хвилин, після чого додайте у пательню томати та томатну пасту й перемішайте.
  4. Додайте спеції, вершки та посоліть, перемішайте та готуйте протягом 5-7 хвилин на повільному вогні.
  5. По одному введіть яйця, закрийте кришкою та готуйте ще 5-6 хвилин. Можна залишити на невеликому вогні або поставити в духову шафу. У класичній шакшуці жовтки мають залишитись рідкими, і білок повністю готовим.
  6. Подавайте шакшуку у сковороді, а на порції поділіть безпосередньо перед вживанням.

Відео рецепт шакшука

Соковита шакшука — ідеальний сніданок з яйцями Ясенсвіт! #shortsua #готуєморазом #recipe #cooking Шакшука — традиційна єврейська яєчня, яку готують з великою кількістю томатів, з часником та перцем. 2019-12-21T10:40:17+02:00 /uploads/recipes/prev/68c2bec1f0b54.jpg Соковита шакшука — ідеальний сніданок з яйцями Ясенсвіт! #shortsua #готуєморазом #recipe #cooking

У класичній шакшуці головне — не пересушити яйця. Жовтки мають залишатися м’якими, адже саме вони додають соусу ніжності й глибини смаку. Для різноманітності спробуйте додати сир фета, базилік або трохи гострого перцю.

Шакшуку подають із хлібом, шматочком лаваша або маци, їх можна вмочувати у томатну юшку, яка залишається після приготування.


СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ СПРОБУЙТЕ ПРИГОТУВАТИ СНІДАНОК З ЯЄЦЬ:


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2019-12-21T10:40:17+02:00 2025-10-31T16:45:08+02:00
img 29643
замовити
онлайн