Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Домашній Хумус

хумус рецепт

2.93 5

img 12559

Інгредієнти

  • Нут 150 г
  • Кунжут 60 г
  • Оливкова олія 30 мл
  • Лимонний сік 40 г
  • Бульйон від нуту 100 г
  • Паприка 1 ч. л.
  • Кумин 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Яйце 1 шт

Опис рецепту

Хумус — це традиційна для Близького Сходу закуска на основі пасти з нуту. Ця страва має давню історію і вважається однією з найпопулярніших страв на Близькому Сході та в Середземномор'ї. Ця вегетаріанська закуска виготовляється з нуту, з додаванням оливкової олії, кунжуту, лимонного соку та інших спецій. Хумус був популярний ще в Давньому Римі та Давній Греції, і він зберіг свою популярність до сьогоднішнього дня. 

Сьогодні ця ситна закуска користується великою популярністю серед вегетаріанців і веганів, а також тих, хто веде здоровий спосіб життя, дотримується правильного харчування, або посту. Нут містить в собі рослинний білок, клітковину, залізо, кальцій і ненасичені жири.рецепт хумусу

Як приготувати класичний хумус:

  • Залийте холодною водою заздалегідь промитий нут та залиште його в каструлі на ніч або на 10-12 годин.
  • Після того, як бобові настояться в воді, варіть їх на середньому вогні приблизно 40 хвилин.
  • Після цього злийте воду в окрему ємність та зачекайте, поки нут охолоне.
  • За бажанням, можете очистити нут від лушпиння, але це не суттєво вплине на смакові якості. Без лушпиння хумус буде ніжнішим та м’якішим.
  • Висипте на розігріту пательню кунжут та протягом 2-3 хвилин смажте на сильному вогні. Під час смаження інтенсивно перемішуйте кунжут та вимикайте вогонь, коли кунжут набуде світло золотистого кольору. Пательню рекомендуємо обрати з антипригарним покриттям без додавання олії. 
  • Перекладіть відварений нут та обсмажений кунжут у велику пластикову чи скляну ємність. Додайте 30 мл оливкової олії, 2 ст. л лимонного соку, охолоджену воду та ретельно переблендеріть. Посоліть та насипте паприку та кумин за смаком і ще раз перемішайте.Ваш хумус готовий.

Хумус з яйцем

хумус з яйцем

Підсмажте на сковороді одне свіже яйце Ясенсвіт і подавайте білкову закуску, яка стане ідеальною стравою як сніданок або перекушування.

А для того, щоб урізноманітнити цю страву, окрім звичайної намазки на хліб, багет чи хлібці, рекомендуємо спробувати хумус в поєднанні з шакшукою.

Приготуйте неймовірно смачну шакшуку за  нашим рецептом.

Як приготувати шакшуку з хумусом

  • Викладіть на великій та плоскій тарілці хумус у вигляді кола. Використовуйте спеціальний кондитерський мішок для зручного та рівномірного формування кола.
  • В середину обережно покладіть шакшуку.
  • Насолоджуйтесь смачною близькосхідною закускою.

хумус та шакшука

Хумус — одна із досить популярних і дуже корисних страв, яку легко готувати і зручно вживати як окрему холодну закуску, і у складі більш складних рецептів.

Хумус — це й символ національної кухні в країнах Близького Сходу та Північної Африки.  В деяких країнах хумус подають як основну страву, додавши м'ясо, овочі, фалафель, зелень, яйце та інші інгредієнти.

як приготувати хумус


Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка намазок:

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-04-25T23:22:36+03:00 2024-06-18T11:59:00+03:00
img 12559