Сінабони
Інгредієнти
- Дріжджі свіжі 20 гр
- Молоко 250 мл
- Яйця 2 шт.
- Цукор 85 гр
- Масло 70 гр
- Борошно 600 гр
- Сіль 5 гр
- Рослинна олія для змащування ємності
- Цукор (для начинки) 125 гр
- Кориця (для начинки) 10 гр
- Масло (для начинки) 50 гр
- Рікота (маскарпоне) для крему 175 гр
- Молоко для крему 50 гр
- Цукрова пудра для крему 50 гр
Рекомендований продукт
Харчова цінність (на 100 г):
Опис рецепту
Історія знаменитих булочок з корицею сінабон розпочалася у США наприкінці ХХ століття. А свою назву вони отримали від англ. Cinnamon (кориця). Сьогодні ця страва — флагман мережі однойменних кафе по всьому світу. Хто б міг подумати, що такі прості та знайомі нам з дитинства ласощі стануть всесвітньо відомими. Господині і любителі випічки теж не відстають від трендів і навчилися готувати сінабони вдома.

Попри безліч рецептів в інтернеті, класичні булочки сінабон роблять з дріжджового тіста. Також обов'язкові атрибути — це начинка з цукру, кориці та вершкового масла, а також крем для сінабонів - заливка на основі крем-сиру.
Ми приготували простий покроковий рецепт класичних сінабонів, "як у кафе", але з кількома варіантами помадки, у т.ч. і крему на сінабони без сиру, щоб у вас була альтернатива досить недешевим маскарпоне чи рікотті.
Відео рецепт сінабонів:
Як приготувати тісто для сінабонів:
- В окремій мисці змішуємо дріжджі, чайну ложку цукру й тепле молоко. Температура молока повинна бути 36-40°С. Залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
- Поки дріжджі ростуть займемося іншими інгредієнтами. Яйця окремо збиваємо з цукром до однорідної консистенції так, щоб цукор повністю розчинився.
- В іншій ємності підігріваємо масло. Воно повинно бути рідким, але ні в якому разі не киплячим. Визначте температуру пальцем, якщо дуже гаряче — дайте йому 5 хвилин охолонути, якщо пальцю тепло — можна вводити до решти інгредієнтів.
- З'єднуємо яйця з цукром, молоко з дріжджами і розтопленим маслом. Перемішуємо акуратно віночком або лопаткою.
- Заздалегідь просіяне борошно ділимо на 2 частини. В одну кладемо дрібку солі й додаємо потроху до рідкої частини, постійно помішуючи. Коли перша порція борошна повністю розчиниться, вводимо іншу за таким же принципом.
- Замішуємо тісто на сінабони. Перекладіть тісто в окрему миску, змащену олією, закрийте зверху паперовим рушником або плівкою і залиште підійматися на годину. За цей час тісто має збільшитися у 2 рази мінімум.
Як тільки ви побачите потрібний обсяг, вважайте що тісто для класичних сінабонів готове.
Яку обрати начинку для синабонів та як випікати сінабони:
- Змішайте цукор з корицею.
- Тісто розгорніть у великий прямокутник товщиною близько 0,6 см.
- Гарненько змастіть пласт маслом і посипте міксом цукру і кориці.
- Загорніть тісто в рулет по довгому краю, повинно вийти 3-5 витків.

- Готовий рулет поріжте на однакові шматочки шириною від 3 до 5 см.

- Викладіть на деко, застелене пергаментом. Між шматочками повинно бути відстань не менше 4 см. Накрийте деко рушником і залиште в теплому місці ще на 35 хвилин.

- Коли булочки підійдуть, відправляйте їх в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Слідкуйте за скоринкою, аби визначити готовність.

- На цьому етапі потрібно дати сінабонам трохи охолонути і приступати до крему.

Заливка для сінабонів на основі вершкового сиру:
У глибокій мисці змішайте рікотту або маскарпоне, молоко та цукрову пудру (можна ще додати дрібку ванілі). Збийте вінчиком (можна ручним та електричним) до однорідності. Повинна вийти густа біла маса, за консистенцією, як жирна сметана.
Вершковий сир для сінабонів робить випічку ніжною та ароматною.

Змастіть ще теплі сінабони спеціальним пензликом або ложкою. Крем трохи розтане і покриє верхівки булочок, як ніжна помадка. Готово!
Варіанти крему для сінабонів без сиру
- Заварний крем.
Вам знадобиться 2 яйця, 100 г цукру, щіпка ванільного цукру і 250 мл молока.
Розітріть яйця з цукром до однорідності, а потім влийте молоко. Все ретельно перемішайте, поставте на малий вогонь і постійно помішуючи доведіть до кипіння. Орієнтуйтесь на консистенцію, якщо вам потрібен густий крем, варіть ще 10 хвилин. Для сінабонів ідеально потримати 5-7 хвилин і зняти крем з вогню.

- Крем зі згущеного молока.
2 яйця змішайте з 250 грамами сирого згущеного молока і поставте на маленький вогонь. Доведіть до загустіння, але не до кипіння. Не забувайте інтенсивно помішувати під час варіння. Перед тим, як полити сінабони, дайте крему трохи охолонути.

- Сметанна заливка.
200 грамів сметани жирністю 15% змішайте з 90 грамами пудри і дрібкою ванільного цукру. Збийте суміш ручним віночком або електричним на низькій швидкості до необхідної густини. Цей крем для сінабонів виходить ніжним і не надто солодким.

Як бачите, рецепт класичних сінабонів насправді дуже простий і цілком реально повторити оригінальний смак сінабонів вдома. Помадку обирайте на свій смак або спробуйте приготувати що-небудь своє, експерименти вітаються.
А як же готують сінабони в Америці? Перегляньте рецепт на сайті з рецептами Cinnabon USA, там розкрито секрети справжньої американської випішки.
А якщо ви зараз на безгютеновій або кето дієті і постійно підраховуєте КБЖВ, спробуйте приготувати дієтичні сінабони - з рисового борошна, без цукру але з класичним крем - сиром. Такі булочки сінабон виходять легшими, менш калорійними, але не менш ароматними завдяки кориці й ванілі.
Вас також можуть зацікавити солодкі рецепти:
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВонлайн