Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Полтавські вареники з вишнею на парі
Вареникі на парі за класичним рецептом з Полтавщини. Ніжне тісто та соковита начинка зроблять цю страву улюбленою у вашій родині.
7499
Інгредієнти
- Кефір 500 мл
- Борошно 500 г
- Сода 1 ч. л.
- Яйца Ясенсвіт 2 шт.
- Вишня 500 г
- Крохмаль 1 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
- Вершкове масло 50 г
- Сметана за смаком
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Рецепт Полтавських вареників з вишнею на парі
Сезон вишень розпочався — ідеальний час, щоби побалувати свою родину солодкими варениками з вишнею. За класичним рецептом з Полтавщини.
Пишні вареники на парі — це смачне та ситне блюдо, яке готується на кефірі з додаванням вишні.
Приготування тіста для вареників:
- Налити кефір кімнатної температури у велику ємність, додати солі, соди та цукор, змішати
- Просіяти борошно 300 гр у ємність/салатник. Зробити лунку й розбити 2 яйця "Ясенсвіт". Далі залити кефір, ретельно перемішати ложкою.
- Додати 200 гр просіяного борошна замісити тісто руками.
- Накрити тісто рушником і дати йому відпочити 20 хв при кімнатній температурі
Приготування начинки для вареників із вишнею:
- Промити вишню, очистити від хвостиків та кісточок, не розрізаючи ягоду.
- У начинку додати цукор та крохмаль.
- Вишня вбере в себе сік, який не буде розтікатися під час формування вареників.
Формуємо вареники:
- Розкатати тісто в пласт 1 см, вирізати кружечки склянкою та наповнити кожний начинкою.
- Щільно защипити краї вареників, щоб не залишалося дірок і не випала начинка.
- У кастрюлю 3 л налити 2 л води. Поставити на плиту і довести до кипіння.
- На кастрюлю кладем металеве сито/пароварку, викладаємо на нього сирі вареники. (Або можете перев'язати каструлю марлею)
- Закрити зверху кришкою і тримати на парі 7–8 хвилин.
- Знімаємо готові вареники і кладемо нову партію в нашу пароварку.
- Готові вареники змащуємо вершковим маслом, щоб вони не злипалися один з одним.
Як гарно подавати Полтавські вареники на парі:
- Викласти вареники на тарілку, змастити вершковим маслом та подати з білим йогуртом та листочками м’яти.
Полтавські вареники на парі- це смачна та легка страва, яка перенесе вас в атмосферу літа. Спробуйте соковиті вареники з вишнею і насолоджуйтесь неперевершеним смаком.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:
7499