Бутерброд з яйцем — смачний та здоровий перекус або ж повноцінний прийом їжі. Чому сендвічі з яйцем вважаються більш корисною альтернативою? По-перше, яйця — здоровий інгредієнт, який містить багато корисних речовин, а отже — додає користі самому сендвічу. По-друге, такі страви дуже поживні, адже яйце — один з продуктів, які найбільше насичують та втамовують голод.
Ми підготували 5 рецептів швидких та дуже апетитних сендвічів, які легко приготувати вдома та взяти з собою на роботу, пікнік чи в дорогу.
Крок-мадам
Крок-мадам — традиційний французький бутерброд з сиром, шинкою та яйцем-капелюшком зверху. Крок мадам слід їсти гарячим, тому він чудово підійде для сніданку чи вечері.
У традиційному, класичному рецепті крок-мадам подають з соусом Бешамель, однак і без нього бутерброд дуже смачний та поживний. Велика перевага страви в тому, що її можна приготувати за 15-20 хвилин, тому, якщо ви сильно зголодніли або часу обмаль — це ідеальний варіант для вас.
Сендвіч з тунцем
Бутерброд з тунцем, томатом та яйцем — одна із найзбалансованіших страв у нашому сьогоднішньому чарті за калорійністю та вмістом корисних речовин. Багаті на білок тунець та яйце швидко та надовго втамовують голод, тому сміливо рекомендуємо сендвіч на обід або ж в якості перекусу перед або після тренування. Помірна порція допоможе уникнути відчуття важкості.
Крім цього, на приготування страви у вас піде 10 хвилин, не більше, тому для тих, хто завжди кудись поспішає, це відмінний варіант.
Сендвіч з яйцем на сковороді
Сендвіч з яйцем на сковороді або one pan egg toast — страва, яка стала вірусною у соціальних мережах завдяки простоті та ефектному вигляду. Головний принцип полягає в тому, що весь бутерброд готується прямо на сковороді; у якості основи використовують улюблений хліб, а для начинки беруть добре збите яйце, шинку (чи ковбасу), сир, зелень та овочі за смаком.
“Конструкція” страви тримається завдяки яйцю, яке скріплює всі основні інгредієнти між собою. Покроковий рецепт сендвічу з яйцем на сковороді з фото допоможе приготувати його за 10-15 хвилин і поласувати у будь-який час.
Тости з авокадо і яйцем пашот
Авокадо справедливо вважається суперфудом завдяки високому вмісту корисних жирів та можливості регулювати рівень цукру у крові. Авокадо чудово насичує, а у тандемі з яйцем та хрустким тостом — це ідеальний сніданок.
Найбільш складний етап у приготуванні цієї страви — яйце пашот. Ми пропонуємо вам простий варіант приготування пашот, а також класичний на вибір. Овочеві додатки та спеції обирайте на свій власний смак.
Яйця по-флорентійськи
Яйця по-флорентійськи готують традиційно із шпинатом та сиром у різних формах: у духовці, з вареними та яйцями пашот.
Яйця по-флорентійськи можна швидко приготувати у вигляді бутерброду із припущеним шпинатом, тертим сиром беконом та яйцем пашот.
Такий сендвіч легко “зібрати” на сніданок. Якщо приготувати пашот для вас занадто складно, спробуйте замінити їх на варені яйця.
Як бачите, варіантів сендвічів з яйцем існує чимало, тому вибирайте той, який вам найбільше подобається. А з яйцями ЯСЕНСВІТ ваші страви завжди смакуватимуть неперевершено і будуть насичені корисними мікро- та макроелементами.