Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Тірамісу

Тірамісу

2.8 5

img 17199

Інгредієнти

  • Яйця ЯСЕНСВІТ 3 шт.
  • Цукор 100 г
  • Маскарпоне 500 г
  • Печиво савоярді 24 шт.
  • Кава еспрессо 100 мл
  • Лікер Амаретто 2 ст.л.
  • Ваніль (ванільний цукор) дрібка
  • Какао для посипки

Опис рецепту

Деякі історики вважають, що тірамісу придумали ще в XVII столітті на честь великого герцога Козимо III Медічі. Але ніяких документів, що можуть підтвердити цю теорію, на даний момент не знайдено. Новітня історія має письмові згадки з 1960-1970 рр.


Зваріть каву еспресо та залиште охолоджуватися. Коли кава охолодиться, додайте до неї лікер.

Відділіть жовтки від білків та додайте до них цукор та ваніль. Збийте міксером у густу та легку масу, потім додайте маскарпоне та знову змішайте міксером.

Всі елементи для десерту вже готові. Візьміть форму для десерту. У форму викладайте печиво савоярді перед цим занурюючи його у каву. Після того, як ви викладете шар печива, закрийте його шаром крему. Викладіть ще один шар печива та закрийте його кремом. Форму закрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 8-12 годин.

Подавати десерт потрібно засипаним какао, таким чином найкраще розкривається смак.




А якщо хочете спробувати щось ніжніше — приготуйте тірамісу з полуницею.
Цей варіант класичного десерту підкорює легкістю, свіжим ягідним ароматом і неймовірним поєднанням маскарпоне, полуниці та печива савоярді.
Ніжний ягідний тірамісу стане справжньою окрасою вашого святкового столу — весняного, літнього чи навіть гелловінського, якщо прикрасити його шоколадом або ягодами у темних тонах.

Покроковий відео рецепт тірамісу з полуницею

Полуничне тірамісу #tiramisu #baking #cake #dessert #food Назва десерту перекладається з італійської як «підніми мене». Вірте чи ні, але цей десерт підніме вас на легкій хмарці насолоди. 2019-12-21T09:42:18+02:00 /uploads/recipes/prev/5fa3d2798d36d.jpg Полуничне тірамісу #tiramisu #baking #cake #dessert #food

Інгредієнти:

  • Яйця категорії С1 «Ясенсвіт» — 4 шт.
  • Цукрова пудра — 80–100 г
  • Сир маскарпоне — 500 г
  • Свіжа полуниця — 300–400 г
  • Цукрова пудра (для ягід) — 1–2 ст. ложки
  • Печиво савоярді — 300 г
Як приготувати тірамісу з полуницею:
  1. Жовтки збити з цукровою пудрою до однорідної кремової маси.
  2. Білки збити окремо до стійкої піни.
  3. У масу з жовтків додати маскарпоне, перемішати, потім обережно ввести збиті білки — отримуємо ніжний крем.
  4. Полуницю подрібнити у блендері з пудрою до стану пюре — це буде наш ягідний соус.
  5. Кожне печиво савоярді занурити у полуничне пюре, викладати шарами у форму, чергуючи з кремом.
  6. Верх прикрасити шматочками свіжої полуниці.
  7. Поставити у холодильник на 6–8 годин (краще на ніч).
  8. Подавати охолодженим — десерт виходить легкий, ароматний і святково ніжний.

Порада:

Можна зробити мінітірамісу у склянках або келихах — це зручно й ефектно для святкового подання.



Ще більше десертів є на нашому сайті: 


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2019-12-21T09:42:18+02:00 2025-10-20T16:30:45+03:00
img 17199
замовити
онлайн