Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Секрети приготування смачної, ароматної паски

смачна паска
img654

Паска — незамінний символ пасхального столу. Щоб паска вийшла смачною, м'якою і пишною, необхідно пам'ятати кілька секретів приготування.

Лайфхаки для пишного тіста 

  • Найважливіший етап приготування тіста — це опара, адже саме завдяки їй тісто буде надалі рости та підійматися. Візьміть для опари перевірені дріжджі, ті, які ви пробували раніше та обов'язково не сухі, а пресовані. Так паска довше залишиться свіжою.
  • Ставте тісто підійти 3 рази.
  • Щоб тісто правильно "підростало", йому необхідно тепле, темне і тихе місце, але в жодному разі не розігріта духовка, дріжджові бактерії гинуть при температурі вище 50 С.
  • Всі продукти для тіста повинні бути більш-менш однакової температури. Це означає, що яйця краще потримати при кімнатній температурі, а молоко підігріти.
  • Усе борошно, з яким ви працюєте, має бути ідеально сухим та просіяним.

просіювати борошно

  • Вимішувати тісто для паски краще руками. Якщо тіста багато, можна покликати кого-небудь на допомогу або скористатися тістомісом.
  • Масло для тіста повинно бути топленим, але не киплячим.

Яку начинку вибрати для паски

Для класичної дріжджової паски краще вибрати традиційну начинку: родзинки, курагу, сушену вишню, горіхи. Пам'ятайте, чим більше начинки, тим більше потрібно дріжджів.

паска з сухофруктами

Щоб цукати і горіхи не осідали на дно, можна обваляти їх у борошні, перед тим, як додати в тісто.

Мак краще підійде для краффінів, шоколадні дотси — для пасхального кексу, а різного роду креми та рідкі начинки краще додати в кінці нехитрим способом — зробити отвір в пасці та покласти, що душа забажає.

краффін з маком

Секрети випікання паски

  • Форму для випічки щедро змастіть маслом.
  • Щоб паска не підгоріла і не залишилася сирою всередині, краще брати форми для 0.5-0.8 кг. Для паски вагою від кілограма і вище краще використовувати спеціальну піч.
  • Наповніть форму тістом на 30% і залиште підніматися десь до половини. У процесі випікання тісто виросте як годиться — по самі вінця.
  • Щоб паска піднімалась рівномірно, поставте в центр дерев'яну шпажку. Нею надалі можна перевірити готовність.
  • Ближче до кінця випікання поставте знизу ще одне деко, а на самі паски покладіть змочені водою папірці, щоб випічка не підгоріла.

Як оригінально прикрасити паску

Прикрашання паски — на смак та фантазію. Ось лише кілька порад та ідей.

  • Щоб глазур вийшла гладенькою, краще використовувати цукрову пудру і додати в суміш пару крапель лимонного соку.
  • Не змащуйте ще гарячі або теплі паски, інакше глазур почне тріскатися.
  • Для кольорової глазурі можна додати не тільки штучний барвник, а й кілька крапель натурального, наприклад бурякового соку, кави або гарячого шоколаду, соку петрушки або шпинату.

паска з кольоровою глазур'ю

  • Прикрашають верхівку паски не тільки традиційною посипкою, але і сухофруктами, можна взяти ті ж самі, що ви додали в тісто.

прикрашати паску сухофруктами

прикрасити паску зефіром

  • Якщо ви любитель мінімалізму — посипте паску цукровою пудрою або кокосовою стружкою, це теж виглядає дуже стильно.
2021-04-19T11:13:54+03:002021-04-19T17:50:10+03:00Паска — незамінний символ пасхального столу. Щоб паска вийшла смачною, м'якою і пишною, необхідно пам'ятати кілька секретів приготування. Лайфхаки для пишного тіста  Найважливіший етап приготування тіста — це опара, адже саме завдяки їй тісто буде надалі рости та підійматися. Візьміть для опари перевірені дріжджі, ті, які ви пробували раніше та
img654

empty