Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
11274
Паска — незамінний символ пасхального столу. Щоб паска вийшла смачною, м'якою і пишною, необхідно пам'ятати кілька секретів приготування.
Лайфхаки для пишного тіста
- Найважливіший етап приготування тіста — це опара, адже саме завдяки їй тісто буде надалі рости та підійматися. Візьміть для опари перевірені дріжджі, ті, які ви пробували раніше та обов'язково не сухі, а пресовані. Так паска довше залишиться свіжою.
- Ставте тісто підійти 3 рази.
- Щоб тісто правильно "підростало", йому необхідно тепле, темне і тихе місце, але в жодному разі не розігріта духовка, дріжджові бактерії гинуть при температурі вище 50 С.
- Всі продукти для тіста повинні бути більш-менш однакової температури. Це означає, що яйця краще потримати при кімнатній температурі, а молоко підігріти.
- Усе борошно, з яким ви працюєте, має бути ідеально сухим та просіяним.
- Вимішувати тісто для паски краще руками. Якщо тіста багато, можна покликати кого-небудь на допомогу або скористатися тістомісом.
- Масло для тіста повинно бути топленим, але не киплячим.
Яку начинку вибрати для паски
Для класичної дріжджової паски краще вибрати традиційну начинку: родзинки, курагу, сушену вишню, горіхи. Пам'ятайте, чим більше начинки, тим більше потрібно дріжджів.
Щоб цукати і горіхи не осідали на дно, можна обваляти їх у борошні, перед тим, як додати в тісто.
Мак краще підійде для приготування великодніх краффінів, шоколадні дотси — для пасхального кексу, а різного роду креми та рідкі начинки краще додати в кінці нехитрим способом — зробити отвір в пасці та покласти, що душа забажає.
Секрети випікання паски
- Форму для випічки щедро змастіть маслом.
- Щоб паска не підгоріла і не залишилася сирою всередині, краще брати форми для 0.5-0.8 кг. Для паски вагою від кілограма і вище краще використовувати спеціальну піч.
- Наповніть форму тістом на 30% і залиште підніматися десь до половини. У процесі випікання тісто виросте як годиться — по самі вінця.
- Щоб паска піднімалась рівномірно, поставте в центр дерев'яну шпажку. Нею надалі можна перевірити готовність.
- Ближче до кінця випікання поставте знизу ще одне деко, а на самі паски покладіть змочені водою папірці, щоб випічка не підгоріла.
Як оригінально прикрасити паску
Прикрашання паски — на смак та фантазію. Ось лише кілька порад та ідей.
- Щоб глазур вийшла гладенькою, краще використовувати цукрову пудру і додати в суміш пару крапель лимонного соку.
- Не змащуйте ще гарячі або теплі паски, інакше глазур почне тріскатися.
- Для кольорової глазурі можна додати не тільки штучний барвник, а й кілька крапель натурального, наприклад бурякового соку, кави або гарячого шоколаду, соку петрушки або шпинату.
- Прикрашають верхівку паски не тільки традиційною посипкою, але і сухофруктами, можна взяти ті ж самі, що ви додали в тісто.
- Для більш сучасного дизайну використовують макаруни, шматочки білого і чорного шоколаду, меренгу, зефір.
- Якщо ви любитель мінімалізму — посипте паску цукровою пудрою або кокосовою стружкою, це теж виглядає дуже стильно.
11274