Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Полтавські вареники з вишнею на парі

Вареники на пару з вишнею

2.73 5

img93209

Інгредієнти

  • Кефір 500 мл
  • Борошно 500 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Яйца Ясенсвіт 2 шт.
  • Вишня 500 г
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Вершкове масло 50 г
  • Сметаназа смаком

Опис рецепту

Рецепт Полтавських вареників з вишнею на парі 

Сезон вишень розпочався — саме час побалувати родину домашньою класикою!
Спробуйте пишні полтавські вареники з вишнею на парі — ароматні, ніжні й пухкі, приготовані на кефірі за старовинним рецептом Полтавщини.
Ці вареники з вишнею на пару мають особливу м’якість, адже тісто не вариться у воді, а ніжно готується на парі, зберігаючи структуру й природний аромат ягід.
Готуються вони просто, з доступних інгредієнтів: кефір, борошно та яйця «Ясенсвіт», що роблять тісто еластичним і ніжним.
А якщо хочете заощадити час — спробуйте наш покроковий рецепт лінивих вареників із сиром. Вони готуються лише за 40 хвилин і не потребує метушні з тістом, але такі ж ніжні та смачні, як класичні полтавські.

Як приготувати тісто для вареників на кефірі:

  • Налити кефір кімнатної температури у велику ємність, додати солі, соди та цукор, змішати
  • Просіяти борошно 300 гр у ємність/салатник. Зробити лунку й розбити 2 яйця "Ясенсвіт". Далі залити кефір, ретельно перемішати ложкою. 
  • Додати 200 гр просіяного борошна замісити тісто руками.
  • Накрити тісто рушником і дати йому відпочити 20 хв при кімнатній температурі

Як приготувати начинку для вареників із вишнею:

  • Промити вишню, очистити від хвостиків та кісточок, не розрізаючи ягоду.
  • У начинку додати цукор та крохмаль. 
  • Вишня вбере в себе сік, який не буде розтікатися під час формування вареників.

Формуємо вареники:

  • Розкатати тісто в пласт 1 см, вирізати кружечки склянкою та наповнити кожний начинкою.
  • Щільно защипити краї вареників, щоб не залишалося дірок і не випала начинка. 

Як варити варенрики на парі: 

  • У кастрюлю 3 л налити 2 л води. Поставити на плиту і довести до кипіння. 
  • На кастрюлю кладем металеве сито/пароварку, викладаємо на нього сирі вареники. (Або можете перев'язати каструлю марлею) 

Кастрюля з варениками

  • Закрити зверху кришкою і тримати на парі 7–8 хвилин.
  • Знімаємо готові вареники і кладемо нову партію в нашу пароварку. 
  • Готові вареники змащуємо вершковим маслом, щоб вони не злипалися один з одним. 

Як гарно подавати Полтавські вареники на парі:

  • Викласти вареники на тарілку, змастити вершковим маслом та подати з білим йогуртом та листочками м’яти.
Полтавські вареники на парі- це смачна та легка страва, яка перенесе вас в атмосферу літа. Спробуйте соковиті вареники з вишнею і насолоджуйтесь неперевершеним смаком.

Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів:



© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2024-07-03T13:43:18+03:002025-12-05T15:41:13+02:00
img93209

замовити
онлайн

зв’язатися
з нами