Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Печінковий паштет з курячої печінки
Печінковий паштет запечений в духовці - найсмачніший делікатес, який легко приготувати вдома.
3204
Інгредієнти
- Курячі стегна 6 шт.
- Куряча печінка 250 г
- Мед 1 ст. л.
- БІлий хліб 100 г
- Часник (зубчики) 8 шт.
- Сушені гриби 50 г
- Вершкове масло 6 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Мед 1 ст. л.
- Петрушка пучок
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець 5 горошин
- Чорнослив 100 г
- Коньяк 100 мл
- Мелена паприка 1 ч. л.
- Мускатний горіх 1 ч. л.
- Мелена кориця 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець 1 ч. л.
Опис рецепту
Рецепт печінкового паштету
Цікавий смак й оригінальний рецепт паштету, який підійде до будь-якого столу. Створимо разом кулінарний шедевр в дома. Адже смачна їжа - запорука доброго самопочуття і хорошого настрою. Тож, влаштуємо собі гурманські свята за нагодою і без.
Як приготувати печінковий паштет запечений в духовці?
- Курицю у мисці посипати сіллю, перцем, паприкою, змішати з медом, додати часник і маринувати і холодильнику 8 год.
- Гриби залити 1 л води та варити 10 хв. Гриби викласти, воду зберегти. Чорнослив залити коньяком.
- Цибулю, моркву й петрушку почистити. У глибокому сотейнику на ½ масла обсмажити м’ясо. Закласти овочі й часник з маринаду, додати лавровий лист, горошини перцю, 1 ч. л. солі, влити відвар із-під грибів, залити водою до краю посудини та варити під кришкою 1 год 30 хв. М’ясо й овочі викласти, у бульйоні замочити хліб на 10 хв.
- На маслі, що залишилося, обсмажувати печінку 5 хв. Закласти чорнослив, гриби та готувати 3 хв.
- З курятини видалити кістки. М’ясо, овочі, хліб і печінку з грибами та чорносливом подрібнити на пюре в блендері.
- Вбити яйця “Ясенсвіт”, додати дрібку кориці й мускатного горіха, влити 100 мл бульйону і добре вимішати.
- Духовку нагріти до 190 °С. У застелену пергаментом форму викласти паштетну масу і запікати близько 50 хв. Готовий паштет охолодити, дати настоятися у холодильнику не менше ніж 12 год.
Смачного!
СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА РЕЦЕПТІВ ІЗ АВОКАДО:
3204