Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Печінковий паштет з курячої печінки

Рецепт печінкового паштету

2.88 5

img 3204

Інгредієнти

  • Курячі стегна 6 шт.
  • Куряча печінка 250 г
  • Мед 1 ст. л.
  • БІлий хліб 100 г
  • Часник (зубчики) 8 шт.
  • Сушені гриби 50 г
  • Вершкове масло 6 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Мед 1 ст. л.
  • Петрушка пучок
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець 5 горошин
  • Чорнослив 100 г
  • Коньяк 100 мл
  • Мелена паприка 1 ч. л.
  • Мускатний горіх 1 ч. л.
  • Мелена кориця 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець 1 ч. л.

Опис рецепту

Рецепт печінкового паштету

Цікавий смак й оригінальний рецепт паштету, який підійде до будь-якого столу. Створимо разом кулінарний шедевр в дома. Адже смачна їжа - запорука доброго самопочуття і хорошого настрою. Тож, влаштуємо собі гурманські свята за нагодою і без. 

Паштет

Як приготувати печінковий паштет запечений в духовці?

  • Курицю у мисці посипати сіллю, перцем, паприкою, змішати з медом, додати часник і маринувати і холодильнику 8 год. 
  • Гриби залити 1 л води та варити 10 хв. Гриби викласти, воду зберегти. Чорнослив залити коньяком. 
  • Цибулю, моркву й петрушку почистити. У глибокому сотейнику на ½ масла обсмажити м’ясо. Закласти овочі й часник з маринаду, додати лавровий лист, горошини перцю, 1 ч. л. солі, влити відвар із-під грибів, залити водою до краю посудини та варити під кришкою 1 год 30 хв. М’ясо й овочі викласти, у бульйоні замочити хліб на 10 хв. 
  • На маслі, що залишилося, обсмажувати печінку 5 хв. Закласти чорнослив, гриби та готувати 3 хв. 
  • З курятини видалити кістки. М’ясо, овочі, хліб і печінку з грибами та чорносливом подрібнити на пюре в блендері. 
  • Вбити яйця “Ясенсвіт”, додати дрібку кориці й мускатного горіха, влити 100 мл бульйону і добре вимішати. 
  • Духовку нагріти до 190 °С. У застелену пергаментом форму викласти паштетну масу і запікати близько 50 хв. Готовий паштет охолодити, дати настоятися у холодильнику не менше ніж 12 год. 

Смачного! 


СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА РЕЦЕПТІВ ІЗ АВОКАДО:



© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2024-02-06T16:25:34+02:00 2024-08-14T15:17:06+03:00
img 3204