Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Солодкий капусняк із червоної капусти

Суп капусняк

2.75 5

img 545

Інгредієнти

  • Червона капуста 1 качан
  • Чорнослив 100 г
  • Овочевий бульйон 1,5 л
  • Яблучний оцет 1 ст. л.
  • Картопля 4 шт.
  • Червона цибуля 1 шт.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Вершкове масло 1 ст. л.
  • Олія для смаження
  • Сіль, перець за смаком

Опис рецепту

Що можна приготувати з червоної капусти? Найчастіше ми додаємо її в салати, тушкуємо чи запікаємо у гратені. А чи пробували ви суп із червоної капусти? Радимо зварити солодкий капусняк — насичений за кольором, з цікавим смаком і чорносливом, який додає особливої родзинки.

Як приготувати капусняк з чорвоної капусти? 

  • Чорнослив залити невеликою кількістю води на 8-12 год. У тій самій воді довести чорнослив до кипіння і варити, доки він не розвариться. 
  • Варений чорнослив, не зливаючи воду, подрібнити на пюре за допомогою блендера.
  • Капусту помити, обсушити і тонко нашаткувати. Підготовану капусту в сотейнику залити 1/2 бульйону і варити до готовності. 

Нарізана капуста для супу

  • У кінці приготування додати 1 ст. л. яблучного оцту.
  • Картоплю почистити, помити, обсушити, нарізати кубиками і варити у решті бульйону до готовності.
  • Цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажувати на вершковому маслі до прозорості.
  • Присипати цибулю борошном, влити 2 ст. л. води зпід капусти і готувати 5-7 хв.
  • У каструлі обсмажену цибулю змішати з картоплею й капу-стою, не зливаючи з них рідину, додати перетертий чорнослив і добре перемішати.
  • Додати сіль і перець за смаком, довести до кипіння і варити 5 хв.

Капусняк з червоної капусти


Вам можуть сподобатися й інші гарячі страви

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2025-09-19T14:38:25+03:00 2025-09-23T10:57:01+03:00
img 545
замовити
онлайн