Якщо вам чи домочадцям набридли традиційні млинці, ви можете поекспериментувати та приготувати їх різнобарвну версію. Такі ласощі точно зацікавлять як молодших, так і старших мешканців будинку, стануть основою для яскравої закуски або незвичайного сніданку. Кольорові млинці дуже легко готувати, а яскраве забарвлення набувається за допомогою виключно натуральних інгредієнтів. Розгляньмо докладніше, як приготувати кожен вид млинців.
Зелені млинці зі шпинатом
Шпинат — чудовий природний барвник. Щоб приготувати зелені млинці, потрібно просто додати до вашого улюбленого тіста пюре з листя шпинату. Краще брати молодий і соковитий шпинат, а також якнайретельніше подрібнити його, щоб у готовому виробі не було шматочків або грудочок. Якщо ви перфекціоніст, тісто з доданим до нього пюре можна пропустити через сито.
Детальний рецепт млинців зі шпинатом ви знайдете тут.
Млинці з куркумою
Зазвичай жовтизна будь-якої випічки чи борошняного виробу залежить від яскравості жовтка, який додають в тісто. Але щоб приготувати яскраво-сонячний млинець, необхідно скористатися куркумою. Ця чудо-спеція є потужним пігментом і здатна навіть пофарбувати шкаралупу яйця.
На кожні 0,5 л тіста вам знадобиться одна чайна ложка куркуми без гірки. Додайте її разом з просіяним борошном до тіста. У деяких джерелах вказують, що куркума підходить для млинців на молоці та млинців на воді.
Рожеві млинці
Використовуйте буряковий сік або пюре, щоб приготувати ніжні рожеві млинці. Як ви могли зрозуміти, є кілька способів.
- Відваріть цілі буряки, подрібніть їх блендером (або потріть на дуже дрібній терці) і додайте прямо в тісто. Забарвлення вийде ніжно-ніжно рожевим.
- Вичавіть сік з одного середнього буряка і додайте його в тісто разом з рідкою основою без зміни пропорцій в рецепті. Колір таких млинців буде яскравішим, ніж з пюре.
Вибирайте зручний вам спосіб.
Млинці з чорницею
Фіолетові млинці з чорницями виходять неймовірно ніжними, витонченими завдяки лавандовому кольору, який найпростіше отримати з чорниці або смородини. Ягоди підійдуть як свіжі, так і заморожені.
В середньому вам знадобиться 100-150 г ягоди, яку потрібно збити в пюре. Додайте до тіста на 1 столову ложку цукру більше, ніж зазвичай, щоб згладити кислоту чорниці або смородини.
Млинці з какао
Шоколадні млинці готують із додаванням какао безпосередньо в тісто. Сам какао-порошок має бути максимально якісним, адже саме його присмак домінуватиме у готовому виробі.
Такі млинці чудово поєднуються з начинками з банана, кисломолочного та крем-сиру. Детальний рецепт шоколадних млинців з какао ми підготували вам заздалегідь.