Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Різдвяний ег-ног
Традиційне частування для різдвяних вечірок та інших святкових зустрічей. Улюблений солодкий напій дітей і дорослих у багатьох країнах.
4426
Інгредієнти
- Рідке яйце ТМ "ЯСЕНСВІТ" 100 г (2 яйця)
- Цукор 30-50 г
- Молоко або вершки 10-20% 300 мл
- Ром (коньяк, бренді) 100 мл
- Ванілін за смаком
- Мускатний горіх за смаком
- Гвоздика за смаком
- Паличка кориці або мелена кориця за смаком
Опис рецепту
1. У невелику каструлю додайте яйця і цукор, збийте їх вінчиком до однорідності. Потім влийте до яєчної суміші молоко або вершки і енергійно збийте суміш знову. Додайте спеції: корицю, ванілін, гвоздику і мускатний горіх.
2. Перемістіть каструлю на плиту на мінімальному рівні нагріву і прогрівайте помішуючи 15-20 хвилин, не доводячи до кипіння, поки маса не почне густіти. Зніміть каструлю з вогню, помішуйте ще 3 хвилини.
3. Додайте алкоголь тонкою цівкою в коктейль і перемішайте. Готовий ег-ног посипте зверху мускатним горіхом і розлийте по чашках. Якщо ви любите холодні напої, охолодіть його.
4426