Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Класичний французький рататуй

Рецепт рататуй

3.57 5

img 1216

Інгредієнти

  • Баклажан 2 шт.
  • Цукіні 3 шт.
  • Томати 4 шт.
  • Перець 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 3 шт.
  • Тим'ян 1 ч.л.
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Сіль, перець за смаком

Опис рецепту

Рецепт приготування класичної страви - рататуй. 

Підготовка овочів:

  • Баклажани, цукіні та помідори нарізати кільцями приблизно 1 см товщини.
  • Перець нарізати кільцями або смужками.
  • Цибулю і часник дрібно нарізати.

Смаження овочів:

  • На сковороді на середньому вогні з оливковою олією обсмажити цибулю і часник до м'якості.
  • Додати перець і трохи тим'яну, смажити до м'якості перцю. Перекласти в окрему миску.
Викладання овочів:
  • У форму для запікання або глибоку сковороду, що придатна для духовки, вилити трохи оливкової олії.
  • Спочатку викласти шар перцю з цибулею і часником.
  • Потім шарами викласти баклажани, цукіні та помідори, чергуючи їх. Між шарами можна посипати сіллю, перцем та залишками тим'яну.
Запікання:
  • Зверху овочі полити оливковою олією і накрити фольгою або кришкою.
  • Запікати в розігрітій духовці близько 40-45 хвилин при температурі 180°С. За 10 хвилин до кінця запікання можна зняти фольгу, щоб овочі злегка підрум'янилися.

Подача:
  • Дати страві трохи охолонути перед подачею.
  • Подавати можна як самостійну страву або як гарнір до основних страв.
Рататуй - це чудовий вибір для легкого і корисного пісного обіду або вечері. Його можна подавати гарячим і холодним.

Вас також можуть зацікавити рецепти, які ідеально підходять для пісного меню: 

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2024-03-20T16:11:58+02:00 2024-06-18T09:55:20+03:00
img 1216