Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пісто манчего (на 2 порції)

Пісто манчего (на 2 порції)

2.7 5

img 6937

Інгредієнти

  • помідор стиглий 3 шт.
  • цукіні 1 шт.
  • червоний болгарський перец 1 шт.
  • зелений болгарський перец 1 шт.
  • часник 1 зубок
  • цибуля 1 шт.
  • томатний соус 200 мл
  • яйце (для подачі) 2 шт.
  • сіль, перець за смаком
  • оливкова олія для смаження

Опис рецепту

  1. Помийте овочі та часник. В іспанському рецепті рекомендують заздалегідь очистити всі овочі від шкірки, тому що це робить страву м’якішою та ніжнішою. Але іспанське сонце набагато спекотніше за наше, тому й шкірка на овочах там щільніша. В даній ситуації дійте на свій розсуд.
  2. Часник дрібно поріжте. Овочі наріжте кубиками, помідор попередньо очистіть від насіння та підготуйте у такій послідовності: часник, цибуля, перець, цукіні, помідор.
  3. Почнемо з приготування часнику. У розігріту сковороду налийте оливкову олію. Іспанці ніколи не економлять на олії. Їх страви ніжні та просочені нею. Краще пізніше приберіть залишки олії. Обсмажуємо часник. Продовжуйте додавати кожен наступний інгредієнт, давши попередньому трохи обсмажитись – цибуля, перець, цукіні та в останню чергу помідор.
  4. Обсмажуйте овочі протягом 15 хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою. Овочі мають виглядати окремими пружними шматочками,а не масою.
  5. Не вимикаючи вогонь, злийте олію. Далі додайте соус та просмажте ще 5 хвилин.
  6. В цей час на окремій сковороді підсмажте на оливковій олії 2 яйця.
  7. Іспанці готують окату яєчню та вимочують жовток хлібом під час їжі.
  8. Росподілить пісто на дві порції, викладіть кожну на тарілку, прикрасьте, виклавши в середину смажене яйце. Додайте хліб та запрошуйте до столу!

В Іспанії існують два види пісто.

Пісто манчего (його рецептом ми з вами поділилися) – страва, що походить з Ла-Манча. Його головні інгредієнти: помідори, цукіні, перець, цибуля.

Андалусійське пісто – це страва з іспанської області Андалусія. Відрізняється воно від манчего головними інгредієнтами, серед яких картопля та баклажан.

Насправді існують тисячі рецептів пісто, кожна господарка Іспанії готує його на свій лад, додаючи щось від себе або змінюючи манеру приготування. Наприклад, існує варіант окремого обсмаження інгредієнтів з подальшим змішуванням із томатним соусом або всі інгредієнти смажаться разом, замість соусу додається більше помідорів.

Пісто зазвичай подається теплим зі смаженими яйцями та хлібом.

В кухнях різних країн можна зустріти безліч страв, що схожі на пісто: рататуй у Франції, капоната в Італії, лечо в Угорщині та овочеве рагу в Україні.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-09-18T11:30:51+03:00 2021-04-19T15:47:50+03:00
img 6937