Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Меренговий рулет з лимонним курдом

меренговий рулет з лимонним курдом

2.65 5

img 6341

Інгредієнти

  • Білок яєчний ТМ "ЯСЕНСВІТ" 200 г
  • Яйце рідке ТМ "ЯСЕНСВІТ" 150 г
  • Цукрова пудра 500 г
  • Кукурудзяний крохмаль 40 г
  • Вершковий сир 200 г
  • Вершки 33% 100 мл
  • Масло вершкове 100 г
  • Лимон 3 шт.

Опис рецепту

  1. Для приготування меренги відміряйте 200 г білка і починайте його збивати на невеликій швидкості, поступово додайте 300 г цукрової пудри, ванільний екстракт і кілька крапель лимонного соку. І продовжуйте збивати вже на великій швидкості до твердих піків меренги. Вона стане досить стійкою і глянцевою. Додайте до меренги, крохмаль і на маленькій швидкості міксера змішайте пару секунд, до однорідної маси, необхідно просто вмішати крохмаль в масу, не взбиваючи її.
  2. Меренга готова, розподіліть її рівномірно по застеленому пергаменту на деко, зверху можна посипати мигдалевими пелюстками, або подрібненими горіхами. І випікайте меренгу при температурі 150-155 °С 20-30 хвилин (меренга повинна покритися скоринкою).
  3. Поки меренга випікається, приготуємо креми, їх буде два - лимонний курд і вершковий крем. Рецепт лимонного курда можна переглянути за посиланням https://yasensvit.ua/recipes/deserti/lymonnyi-kurd/.
  4. Для приготування вершкового повітряного крему, візьміть вершки, додайте до них 20-30 г цукрової пудри. Починайте їх збивати на невеликій швидкості й поступово її збільшуйте. Ще можна додати до вершків трохи лимонного соку, він сприяє кращому збиванню. Після того як вершки стали густими і збільшилися в обсязі (5-10 хвилин, залежить від жирності і якості вершків), додайте вершковий сир і змішайте добре до однорідної консистенції. Крем готовий до використання.
  5. Після того як меренга охолола, відокремте її від пергаменту, на виворітну сторону розподіліть рівномірно лимонний курд і поставте в холодильник на 10 хвилин до застигання. Зверху розподіліть вершковий крем. Всередину за бажанням можна додати ягоди, якщо не сезон, то і без ягід в цьому рулеті чудово збалансовані всі смаки. Заверніть меренгу з кремом в рулет і приберіть в холодильник на пару годин для формування рулету. Після застигання наріжте його шматочками і готуйте чай.
© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-12-29T17:10:13+02:00 2021-05-27T12:43:08+03:00
img 6341
замовити
онлайн