Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Меренговий рулет з лимонним курдом
Витончений десерт, який здивує всіх своєю збалансованістю смаків. Хрустка меренга, найніжніший вершковий крем і лимонний смак десерту підкорять вас і ваших гостей.
7254
Інгредієнти
- Білок яєчний ТМ "ЯСЕНСВІТ" 200 г
- Яйце рідке ТМ "ЯСЕНСВІТ" 150 г
- Цукрова пудра 500 г
- Кукурудзяний крохмаль 40 г
- Вершковий сир 200 г
- Вершки 33% 100 мл
- Масло вершкове 100 г
- Лимон 3 шт.
Опис рецепту
- Для приготування меренги відміряйте 200 г білка і починайте його збивати на невеликій швидкості, поступово додайте 300 г цукрової пудри, ванільний екстракт і кілька крапель лимонного соку. І продовжуйте збивати вже на великій швидкості до твердих піків меренги. Вона стане досить стійкою і глянцевою. Додайте до меренги, крохмаль і на маленькій швидкості міксера змішайте пару секунд, до однорідної маси, необхідно просто вмішати крохмаль в масу, не взбиваючи її.
- Меренга готова, розподіліть її рівномірно по застеленому пергаменту на деко, зверху можна посипати мигдалевими пелюстками, або подрібненими горіхами. І випікайте меренгу при температурі 150-155 °С 20-30 хвилин (меренга повинна покритися скоринкою).
- Поки меренга випікається, приготуємо креми, їх буде два - лимонний курд і вершковий крем. Рецепт лимонного курда можна переглянути за посиланням https://yasensvit.ua/recipes/deserti/lymonnyi-kurd/.
- Для приготування вершкового повітряного крему, візьміть вершки, додайте до них 20-30 г цукрової пудри. Починайте їх збивати на невеликій швидкості й поступово її збільшуйте. Ще можна додати до вершків трохи лимонного соку, він сприяє кращому збиванню. Після того як вершки стали густими і збільшилися в обсязі (5-10 хвилин, залежить від жирності і якості вершків), додайте вершковий сир і змішайте добре до однорідної консистенції. Крем готовий до використання.
- Після того як меренга охолола, відокремте її від пергаменту, на виворітну сторону розподіліть рівномірно лимонний курд і поставте в холодильник на 10 хвилин до застигання. Зверху розподіліть вершковий крем. Всередину за бажанням можна додати ягоди, якщо не сезон, то і без ягід в цьому рулеті чудово збалансовані всі смаки. Заверніть меренгу з кремом в рулет і приберіть в холодильник на пару годин для формування рулету. Після застигання наріжте його шматочками і готуйте чай.
7254
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ
Як приготувати класичний мохіто вдома
Не задано
Десерти
Меренговий торт
1 год.
Десерти