Кайзершмаррн
Інгредієнти
- Яйця ЯСЕНСВІТ 4 шт.
- Борошно 1 склянка
- Молоко 200 мл
- Цукор 1 ст.л.
- Коньяк 50 мл
- Сіль та цукрова пудра за смаком
- Вершкове масло для смаження
Опис рецепту
Кайзершмаррн — традиційна страва австрійської та німецької (баварської) кухні, яку подають в якості десерту або солодкого сніданку. По суті кайзершмаррн — це солодкий млинець з яєць, борошна та молока, який підсмажують на вершковому маслі та подають із повидлом, цукровою пудрою, родзинками, кулькою морозива, фруктами або ягодами.
Мовою оригіналу страву називають ще як "імператорський омлет". Кажуть, що кайзершмаррн дуже любив сам імператор Франц Йосиф I. Правда це чи ні, невідомо, точно зрозуміло одне — ці ласощі люблять не лише австрійці та баварці, а й туристи за його легкий, ненав'язливий смак та «пухнасту» структуру.
Вам також вдасться без особливих зусиль приготувати кайзершмаррн у домашніх умовах, адже рецепт не передбачає особливих зусиль чи навичок. А результат однозначно здивує та порадує вас та домочадців.
Класичний рецепт кайзершмаррн
- Відокремте білки від жовтків. Білки відправте в холодильник у сухому, чистому, зручному для збивання віночком посуді.
- Жовтки змішайте з цукром, сіллю та поступово введіть ретельно просіяне борошно.
- Дістаньте білки з холодильника і збийте міксером до стійких піків.
- Додайте збитий білок в масу з борошном і жовтками в кілька заходів, обережено, але швидко перемішуючи.
- Розігрійте сковороду та додайте невелику кількість вершкового масла. Влийте тісто на сковороду.
- Смажте млинець на середньому вогні, поки тісто «схопиться» зверху. Після цього переверніть на інший бік і зразу ж розламайте лопаткою млинець на частини.
- Підсмажте до готовності та подавайте гарячим. Кожну порцію викладіть на тарілку, побризкайте коньяком і посипте цукровою пудрою.
- Подавайте з будь-якою доступною заправкою: повидлом або джемом, фруктами або родзинками.
Смачного.