Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Торт Карпатка (торт-еклер)

Торт "Карпатка"

2.81 5

img 61348

Інгредієнти

  • молоко 100 мл для тіста та 600 мл для крема
  • яйце куряче рідке «ЯСЕНСВIТ» 200 г для тіста та 100 г для крема
  • вода 100 мл
  • борошно 140 г
  • вершкове масло 80 г для тіста та 200 г для крема
  • сіль 1/2 ч.л.
  • цукор 160 г
  • крохмаль кукурудзяний 50 г
  • сік лимона 1/2 лимона
  • ванілін 0,5 г
  • цукрова пудра 1/2 ч.л. для посипання

Опис рецепту

  1. Приготуйте тісто. В каструлю покладіть масло, додайте молоко та воду, сіль, доведіть до кипіння. Як тільки суміш закипить, одним рухом всипте все борошно. Ретельно перемішайте до однорідної маси та продовжуйте, помішуючи на повільному вогні, поки тісто не почне відставати від країв посуду та не стане комом.
  2. Дайте тісту охолонути приблизно дві хвилини. Почніть перемішувати масу міксером, поступово додаючи яєчну масу в міру перемішування попередньої порції. Готове тісто має повільно стікати з лопатки, можливо буде потрібно трохи менше яйця.
  3. Половину тіста покладіть у форму, застелену пергаментом та рівномірно розподіліть по всій формі. Зробіть ложкою довільний малюнок для того, щоб під час випікання утворилися горбки. Випікайте у розігрітій духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Так само спечіть і другий корж. Дайте охолонути готовим коржам на решітці.
  4. Починайте готувати крем. Молоко необхідно довести до кипіння.
  5. У мисці змішайте яєчну суміш, ванілін, цукор. Збийте так, щоб суміш загусла.
  6. Всипте крохмаль та розмішайте до однорідної маси.
  7. Гаряче молоко тонким струмочком влийте у яєчно-крохмальну масу, весь час перемішуючи. Отриману однородну масу поверніть у каструлю. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, доки не загусне.
  8. Дайте крему охолонути.
  9. Візьміть вершкове масло, що вже підтало до м’якого стану, та збийте міксером. Переконайтеся, що крем та масло однієї температури, після чого, продовжуючи збивати, повільно по одній столовій ложці додавайте крем. Вичавіть сік з половинки лимону та додайте до крему, перемішайте. Крем готовий.
  10. Покладіть один корж до форми або на блюдо. Весь крем розподіліть по коржу та зверху накрийте другим коржом, злегка надавлюючи. Поставте торт у холодильник, щоб просочився, на 6-8 годин, при подачі присипте цукровою пудрою.
© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-09-29T18:00:38+03:00 2021-04-19T15:48:19+03:00
img 61348