Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Фаршировані помідори

Фаршировані помідори

5 5

img175

Інгредієнти

  • Помідор великий2 шт.
  • Яйце середнє2 шт.
  • Шинка40 г
  • Сир твердий30 г
  • Часникпівзубка
  • Зелена цибуля20 г
  • Зеленьза смаком
  • Сільза смаком
  • Перецьза смаком

Опис рецепту

image

Для різноманітності Ви можете нафарширувати помідори інгредієнтами на свій розсуд. Наприклад, заміна одного з видів зелені або шинки фаршем надасть Вашій страві нову нотку та аромат. Але зараз спробуйте рецепт, що сподобався нам.

Підготуйте помідори, зелень, яйця, шинку, сир та спеції. Вимийте, що необхідно. Оберіть зручну форму для запікання, це можуть бути окремі невеликі формочки або одна більша форма. Змастіть дно олією. Підготуйте сковороду для обсмаження.

Зріжте у кожного помідора підніжку (далі вона стане кришечкою) та ретельно ложкою видаліть серцевину, залишаючи товсті стіни. Помідор всередині злегка підсоліть.

Дрібно поріжте шинку, зелену цибулю, натріть твердий сир на велику тертку і потім часник на маленьку.

Обсмажте на розігрітій сковороді на середньому вогні цибулю, в процесі додайте серцевину помідора, розім’явши її виделкою, часник та приправте за смаком. Обсмажуйте, помішуючи півтори хвилини. Наприкінці додайте нарізану шинку, для того, щоб вона лише прогрілась. Потім все перемішайте.

Нафаршируйте помідори обсмаженою сумішшю. Зверху притрусіть натертим сиром та розбийте по одному яйцю в кожен помідор.

Покладіть помідори в форму та запікайте в духовці, розігрітій до 180°С 7-8 хвилин до згортання білку. Зрізану «кришечку» не кладіть на помідор в процесі готування, запечіть її окремо поруч.

Перед подачею прикрасьте страву дрібно нарізаною зеленню та накрийте «кришечками».

Смачного!

2020-09-03T12:04:15+03:002020-09-09T15:22:08+03:00
img175

empty