Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Паста з гарбузовим соусом

Паста гарбузова

2.8 5

img 451

Інгредієнти

  • Паста 300 г
  • Готовий гарбузовий мус 200 мл
  • Гарбуз 1/4 невеликого
  • Олія 2 ст. л.
  • Сир з голубою пліснявою 100 г
  • Волоські горіхи 5-7 ядер
  • Петрушка / цибуля кілька гілочок
  • Сіль, чорний та гострий перець за смаком

Опис рецепту

Що приготувати цікаве з гарбуза восени? Один із найсмачніших варіантів — паста з гарбузовим соусом.
Це справжній осінній делікатес. Вона поєднує ніжність гарбуза, пікантність сиру з голубою пліснявою та хрусткі горіхи. Страва готується легко, а виглядає дуже вишукано — чудовий варіант для сімейної вечері чи святкової подачі.

Приготування:

  1. Зелень промийте, обсушіть і дрібно посічіть. Сир розкришіть. Горіхи очистіть, підсушіть на сухій сковороді або в духовці та охолодіть.
  2. Гарбуз наріжте невеликими скибочками разом зі шкіркою, змастіть олією, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте на сковороді до м’якості й золотавої скоринки.
  3. Пасту відваріть до стану аль денте. Злийте воду, залишивши близько 100 мл.
  4. Частину води з варіння використайте, щоб розвести гарбузовий мус. Полийте пасту соусом і добре перемішайте.
  1. Подайте пасту з обсмаженими скибочками гарбуза. Додайте крихти сиру, посипте зеленню й горіхами.
Лайфхаки:
  • Щоб паста була більш соковитою, завжди додавайте кілька ложок води, в якій вона варилася, до соусу.
  • Сир з пліснявою краще додавати безпосередньо перед подачею, щоб він зберігав текстуру та аромат.
  • Волоські горіхи обсмажуйте окремо без олії — так вони стануть більш хрусткими і розкриють смак.
Смачного! Це блюдо подарує вам атмосферу затишної осені в кожній тарілці.

Ще більше рецептів з гарбуза ви можете переглянути за посиланнями:

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2025-09-18T15:32:52+03:00 2025-09-19T08:25:48+03:00
img 451
замовити
онлайн