Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Гарбузовий мус

Гарбузовий мус

3.75 5

img 711

Інгредієнти

  • Гарбуз 1 шт. (1,5 кг)
  • Олія 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Опис рецепту

Гарбузовий мус — це універсальна основа для багатьох страв: від крем-супів і соусів до десертів і випічки. Його ніжна консистенція та насичений смак роблять гарбуз одним із головних овочів осіннього сезону. До того ж, приготувати гарбузовий мус зовсім не складно, а зберігати його можна у банках, як заготовку на зиму.

  • У цьому рецепті ви дізнаєтесь, як зробити гарбузовий мус у духовці, які кулінарні лайфхаки допоможуть отримати ідеальну текстуру та як правильно зберігати цей продукт.
Приготування гарбузового мусу
  1. Помийте гарбуз, обсушіть і розріжте навпіл. Видаліть ложкою волокнисту м’якоть із насінням.
  2. Духовку розігрійте до 190°C. Викладіть половинки гарбуза розрізом донизу на деко. Запікайте приблизно 45 хвилин, поки м’якоть не стане м’якою.
  3. Вийміть запечену м’якоть ложкою і збийте блендером до однорідного пюре.
  4. Перекладіть масу у сотейник, додайте олію, сіль. Доведіть до кипіння та прогрівайте ще 5 хвилин.
  5. Гарячий мус розкладіть у стерилізовані банки з герметичними кришками. Пастеризуйте 40 хвилин.
Лайфхаки від кулінарів
  • Запікайте гарбуз зі шкіркою — так він краще зберігає аромат і карамелізується.
  • Для більш насиченого смаку можна додати дрібку мускатного горіха чи кориці.
  • Якщо плануєте використовувати мус у солоних стравах, не додавайте спецій під час приготування.

Гарбузовий соус зі спагетті

Як зберігати гарбузовий мус

У банках — до 6 місяців у прохолодному місці.
У морозильнику — до 12 місяців (розфасувавши порціями у контейнери чи пакети).
  • Домашній гарбузовий мус — це не лише смачна, а й корисна заготовка, яка стане в пригоді у приготуванні супів, пасти, соусів та випічки. Спробуйте приготувати його за цим простим рецептом — і у вас завжди буде під рукою універсальний осінній інгредієнт.

Ще більше рецептів з гарбуза ви можете переглянути за посиланнями:

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2025-09-18T15:57:05+03:00 2025-09-25T16:36:19+03:00
img 711
замовити
онлайн