Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Різдвяне поліно
Різдвяне святкове поліно — традиційний італійський десерт. Це легкий ванільно-апельсиновий бісквіт, наповнений класичним шоколадно-вершковим кремом.
5224
Інгредієнти
- Яйця великі 4 шт.
- Білок яєчний ТМ "ЯСЕНСВІТ" 220 г (7 яєць)
- Цукор 250 г
- Борошно 250 г
- Вершкове масло 100 г
- Розчинна кава 1 ч.л.
- Чорний шоколад 160 г
- Лікер (можна замінити апельсиновим просоченням) 10 мл
- Апельсинова цедра з одного апельсину
- Цукрова пудра або какао-порошок для декору
- Ванільний екстракт 1 ч.л.
Опис рецепту
- Для приготування бісквіта для торту: збивайте міксером яйця близько 5 хвилин до стану піни і загустіння. Додайте до яєць 150 г цукру, ванільний екстракт і збивайте ще кілька хвилин.
- Просійте борошно в ємність. Обережно й поступово додайте борошно в яйця та перекладаючими рухами зверху вниз вмішуйте його. Застеліть деко пергаментним листом, викладіть тісто і розрівняйте лопаткою по поверхні дека. При температурі 190-200°С випікайте бісквіт до готовності близько 10 хвилин. Готовність бісквіта ви можете легко перевірити злегка натиснувши на його поверхню, якщо бісквіт в місці тиску піднімається – він готовий. Залишаємо його, щоб охолонув.
- Приготуємо шоколадно-масляний крем. У сухій і чистій ємності збийте білки міксером на високій швидкості до утворення м'яких піків. У маленькій каструльці доведіть до кипіння 100 г цукру з водою (до стану густого сиропу). Знову почніть збивати білки на високій швидкості міксера. Поки вони збиваються, тонкою цівкою влийте гарячий цукровий сироп. Після додайте до яєць і сиропу каву та ваніль, і продовжуйте збивати, поки маса не стане густою і глянсовою. Розтопіть шоколад, додайте його до збитої маси та продовжуйте збивати, поки маса повністю не охолоне.
- Додайте розм'якшене масло в шоколадну масу. Збивайте на високій швидкості, поки все масло не змішається з шоколадною масою. Якщо масляний крем в якийсь момент стане рідким, повністю охолодіть шоколадне безе і потім продовжуйте вбивати масло в безе. Все, на цьому крем готовий.
- Після того як бісквіт охолонув, відділіть його від пергаменту і на виворотній стороні розподіліть рівномірно трохи крему (залишаючи при цьому по сантиметру від краю). За бажанням, ви можете трохи пропитати бісквіт лікером. Зверніть бісквіт з кремом в рулет. Від одного кінця рулету відріжте по діагоналі ¼ частину і прикріпіть його збоку до центру рулету, щоб він нагадував гілку. На пару хвилин помістить рулет в холодильник, щоб він трохи охолов.
- Покрийте зовнішню поверхню рулету достатньою кількістю шоколадно-вершкового крему і обережно проведіть ножем для масла або виделкою, щоб надати йому вигляд грубої кори дерева.
- Щоб вершковий крем застиг, охолодіть рулет. Перед подачею посипте дерево цукровою пудрою або какао-порошком. Також можете прикрасити грибочками з безе або шматочками шоколаду.
Вуаля, у вас вийшов чудовий і традиційний різдвяний десерт!
5224