Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Різдвяне поліно

Різдвяне поліно
Десерти

5 5

img539

Інгредієнти

  • Яйця великі4 шт.
  • Білок яєчний ТМ "ЯСЕНСВІТ"220 г (7 яєць)
  • Цукор250 г
  • Борошно250 г
  • Вершкове масло100 г
  • Розчинна кава 1 ч.л.
  • Чорний шоколад160 г
  • Лікер ((можна замінити апельсиновим просоченням)10 мл
  • Апельсинова цедра з одного апельсину
  • Цукрова пудра або какао-порошокдля декору
  • Ванільний екстракт1 ч.л.

Опис рецепту

image

1. Для приготування бісквіта для торту: збивайте міксером яйця близько 5 хвилин до стану піни і загустіння. Додайте до яєць 150 г цукру, ванільний екстракт і збивайте ще кілька хвилин.

2. Просійте борошно в ємність. Обережно й поступово додайте борошно в яйця та перекладаючими рухами зверху вниз вмішуйте його. Застеліть деко пергаментним листом, викладіть тісто і розрівняйте лопаткою по поверхні дека. При температурі 190-200°С випікайте бісквіт до готовності близько 10 хвилин. Готовність бісквіта ви можете легко перевірити злегка натиснувши на його поверхню, якщо бісквіт в місці тиску піднімається  – він готовий. Залишаємо його, щоб охолонув.

3. Приготуємо шоколадно-масляний крем. У сухій і чистій ємності збийте білки міксером на високій швидкості до утворення м'яких піків. У маленькій каструльці доведіть до кипіння 100 г цукру з водою (до стану густого сиропу). Знову почніть збивати білки на високій швидкості міксера. Поки вони збиваються, тонкою цівкою влийте гарячий цукровий сироп. Після додайте до яєць і сиропу каву та ваніль, і продовжуйте збивати, поки маса не стане густою і глянсовою. Розтопіть шоколад, додайте його до збитої маси та продовжуйте збивати, поки маса повністю не охолоне.

4. Додайте розм'якшене масло в шоколадну масу. Збивайте на високій швидкості, поки все масло не змішається з шоколадною масою. Якщо масляний крем в якийсь момент стане рідким, повністю охолодіть шоколадне безе і потім продовжуйте вбивати масло в безе. Все, на цьому крем готовий.

4. Після того як бісквіт охолонув, відділіть його від пергаменту і на виворотній стороні розподіліть рівномірно трохи крему (залишаючи при цьому по сантиметру від краю). За бажанням, ви можете трохи пропитати бісквіт лікером. Зверніть бісквіт з кремом в рулет. Від одного кінця рулету відріжте по діагоналі ¼ частину і прикріпіть його збоку до центру рулету, щоб він нагадував гілку. На пару хвилин помістить рулет в холодильник, щоб він трохи охолов.

5. Покрийте зовнішню поверхню рулету достатньою кількістю шоколадно-вершкового крему і обережно проведіть ножем для масла або виделкою, щоб надати йому вигляд грубої кори дерева.

6. Щоб вершковий крем застиг, охолодіть рулет. Перед подачею посипте дерево цукровою пудрою або какао-порошком. Також можете прикрасити грибочками з безе або шматочками шоколаду.

Вуаля, у вас вийшов чудовий і традиційний різдвяний десерт!

2020-12-23T14:55:37+02:002021-03-09T15:06:42+02:00
img539

empty